Cautare

1063 de rezultate pentru "arta" (2.89 secunde)
Neregulile de la SC "IDrumuri si Poduri"I ies la lumina Prezent la conferinta de presa, vicepresedintele PD Salaj, Mircea Ghiurco, a precizat ca situatia conflictuala de la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Salaj a luat sfarsit si ca se incearca reorganizarea acestei unitati in doua subunitati:
Cunoscuta cantareata de muzica populara, deputatul Angela Buciu le-a povestit constantencelor peremiste cat de dificila a fost trecerea de la arta la politica si integrarea intr-o "lume a barbatilor". "Toata viata mi-am pus-o in slujba unui ideal, arta si am vazut lumea in lung si-n lat.
Nicoleta Simona Vaduva este artist plastic si a absolvit Liceul de Arte Plastice Craiova, sectia Arta Monumentala.
Niciodata o asemenea "cantitate" de opere de arta clasate in Patrimoniul National - un "vrac" de Luchian, Pallady, Darascu, Ressu etc. nu a fost scos la vanzare de colectionari intr-o singura licitatie de arta.
Mult timp s-a crezut bunaoara ca arta, cultura gotica s-a inaltat la un moment dat, monumentala, spre cer., ca un havuz, irezistibil si prin nimic prevazut.
Despartirea de diavoli Exista o deosebire fundamentala intre crestinul autentic, mladita vie in vita Hristos (Ioan 15, 5), pentru care Sfanta Liturghie inseamna usa de intrare in Rai, si parutul-crestin, cel doar cu numele, care priveste Biserica doar ca pe un monument de arta, iar ceea ce se petrece in ea, ca pe un spectacol placut privirii.
or, in arta se evita din principiu acest raport care produce dualitate si da impresia de echivoc. ... Ne intoarcem privirea spre Palatul Regal, acum Muzeul de Arta, si undeva in dreapta, departe, vedem niste ochiuri de sticla.
Poetul crede cu tarie, actualizind in Sonetul LV motivul horatian exegi monumentum ca ultim gind al lui Orfeu adresat Euridicei moarte cu aceeasi speranta a reinvierii, ca arta va transcende timpul si moartea, imortalizind povestea omului trecator in eternitate:
Liceul de Arta "Marin Sorescu" din Craiova a gazduit, zilele acestea, editia 2006 a programului "Spring Day in Europe".
Vibratia lui 6 este favorabila oamenilor a caror activitate este legata de arta si frumos: ... Arta si creatia sunt favorizate de aceasta vibratie.
Iconostasul naosului, de o deosebita arta, este sculptat in lemn si aurit. ... Unele dintre ele au fost realizate cu arta deosebita a ciocanului.
Onomantia (intalnita si ca onomomantie) este o arta divinatorie care se bazeaza pe analiza numelui. ... Cauta pacea si armonia, apreciaza arta, muzica si frumusetea si sunt deseori dotati cu fantezie si talent.
lumea crestina a dezvoltat o arta de inalt nivel. Musulmanii trebuie sa preia stiinta, tehnologia si arta lumii occidentale, dar sa respinga categoric moravurile ei decadente.
Sorin Birsan lucreaza obiecte de arta numai cu mana stanga, pentru ca are mana dreapta complet paralizata. Aceste obiecte reprezinta natura pura:
la subsol se afla o galerie de arta, la intrarea careia (ca un sir de coloane) se afla cateva randuri de soldati anti-tero; ... Deschiderea uriasei galerii de arta dinspre Podul Izvor face parte din acest program.
Drama universala a lui Oedip sau a lui Faust, sculpturile lui Praxiteles sau Rodin, picturile lui Michelangelo sau Rembrandt, muzica lui Bach sau a lui Beethoven, impreuna cu toata arta autentica, nu sunt altceva decat expresia frumusetii sufletesti a artistului, care ne ajuta sa intelegem mai bine frumusul uman, precum si, uneori, prin antiteza, uratul uman.
"Ei s-au referit la existenta, in randul oamenilor de litere si arta, a unor elemente de 'extrema dreapta', care s-ar situa in mod constient pe o pozitie 'disidenta', contrara politicii partidului si statului nostru si ar urmari sa creeze stari de tensiune care pot genera interventia unei puteri straine", se arata in raporul semnat de generalul maior Bordea.
Democratii galateni sustin ca au gasit cea mai buna solutie la problema constituita de lipsa unui teren bun pentru construirea unui nou sediu Muzeului de Arta Vizuala.
"Politica este arta compromisului" "Politica este arta compromisului, asa se spune. Fiecare partid are prioritatile sale, iar guvernarea este o problema si mai grea", a declarat liderului deputatilor UDMR, Marton Arpad.
Sediu pentru Muzeul de Arta Vizuala Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Arta Vizuala, a fost probabil unul dintre cei mai fericiti oameni in urma sedintei de ieri.
google-analytics.com