Democratii galateni sustin ca au gasit cea mai buna solutie la problema constituita de lipsa unui teren bun pentru construirea unui nou sediu Muzeului de Arta Vizuala. Dupa cum se stie deja, Muzeul de Arta Vizuala trebuie sa-si paraseasca sediul, care ar trebui sa reintre in proprietatea Episcopiei Dunarii de Jos. “S-a tot vorbit foarte mult despre solutii, dar nu s-a facut nimic. La aceasta ora Consiliul Judetului este cel care administreaza Muzeul, dar nu face nimic pentru a rezolva situatia. S-au alocat 9 miliarde de lei vechi pentru cautarea unei solutii. Se pare ca banii vor merge pe apa Simbetei”, a declarat purtatorul de cuvint al PD, Mihail Boldea.

Acelasi pedist sustine ca “puterea politica din Galati nu este interesata de cultura galateana si nici de folosirea celor 9 miliarde de lei vechi”.

In fine, dupa cum a aratat Mihail Boldea, consilierii judeteni democrati vor sustine doua variante de rezolvare a problemei: “Prima solutie ar fi ca CJ sa plateasca Episcopiei Dunarii de Jos o suma de bani pentru ca Muzeul sa ramina in acelasi sediu. A doua solutie ar fi realizarea unui parteneriat intre Episcopie si CJ si fie se plateste o redeventa sau chirie catre Episcopie, fie cele doua parti impart profitul din cultura. Esential este ca oamenii sa se intilneasca si sa stea de vorba pentru a se identifica cea mai ieftina solutie”.