Cautare

323 de rezultate pentru "unirea" (3.59 secunde)
“Eficienta guvernarii depinde de unirea PNL si PD intr-un puternic partid de centru-dreapta. Cu atat mai mult daca vor avea loc alegeri anticipate aceasta fuziune este necesara.
Acum se fac totusi eforturi pentru unirea celor doua orase. Daca se vrea cu adevarat acest lucru, liderii celor doua orase trebuie sa se gindeasca serios la construirea unui pod peste Dunare", a declarat Petrica Munteanu.
• 27 mar 2008 - Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, ii propune edilului Bucurestiului, Adriean Videanu, sa ridice o statuie a lui Stefan cel Mare in Capitala si promite ca va ridica o statuie a lui Mihai Viteazul in Capitala Republicii Moldova, pentru a celebra 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.
Noua institutie se va organiza prin unirea Agentiei Nationale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, a Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS) si a Directiei Mediului de Afaceri (DMA).
Pai atat le trebuia, pe coridor, facut cu bani europeni, in doua ore erau in Ungaria si faceau unirea. Noi iesim in strada in cazul in care se face reorganizarea teritoriala.
Voleibalistii craioveni vor intalni astazi, in deplasare, de la ora 17.00, formatia Unirea Dej, in cadrul penultimei etape a primei parti a campionatului Diviziei A1.
Unirea celor doua partide din Alianta si declansarea alegerilor anticipate. Aceste nereusite sunt greseli cu impact strategic facute de Alianta si au efect pe parcursul a cel putin patru ani", a criticat in noiembrie fostul presedinte liberal Theodor Stolojan actuala conducere a PNL.
Presedintele Traian Basescu a acceptat invitatia autoritatilor locale vrancene de a sarbatori la Focsani implinirea celor 147 de ani de la Unirea Principatelor.
In final, s-a stabilit si agenda Congresului extraordinar de pe 12 februarie, ce va avea loc la Sala Palatului, printre punctele ce vor fi discutate numarindu-se si unirea cu PUNR.
Din aceasta intalnire cu Christos Cel Rastignit, Inviat si Inaltat in slava cereasca, Sfantul Apostol Pavel a inteles ca Invierea lui Christos inseamna intrarea omului muritor in viata netrecatoare si in slava cereasca vesnica, aceasta fiind cu adevarat mantuirea oamenilor, unirea lor cu Dumnezeu prin credinta in Iisus Christos.
Fondatoarea Laboratoareloe Thea va sarbatori ziua de nastere astazi, in acelasi timp cu inaugurarea restaurantului cu specific israelian, Humusia & Fusion, din incinta Unirea Shopping Center din Capitala.
Dupa Unirea Principatelor, magistraturile isi schimba denumirea in consilii municipale. In acest context, la 9 iunie 1862, prin decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Petre Stanescu este confirmat ca presedinte al Consiliului municipal al Orasului Stirbei.
Ma leg in fata ta ca unirea noastra va rodi, caci mi-e drag cu voia mea si tot raul, daca va fi, sa nu cada asupra lui, ci asupra-mi, caci eu l-am ales.
Se implinesc 160 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a devenit domn al Moldovei Ca urmare a razboiului Crimeii (1853-1856), conflict in care Rusia a fost infranta de Imperiul Otoman si aliatii sai englezi si francezi, la Paris s-a organizat o intrunire a Marilor Puteri in cadrul careia s-a redactat o Conventie unde, printre altele, se prevedea Unirea Principatelor Moldova si Valahia.
Carla Dinu) Joi, 1 decembrie 2016 se implinesc 98 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania.
Nici Unirea cu Roma de la anul 1698, oricat a contribuit ea la emanciparea sociala si nationala a romanilor, nu mai e un model actual, la aniversarea a unui secol de la Marea Unire si apropiata vizita a papei Francisc in Romania.
Primele blocuri de apartamente de pe Bulevardul Victoria Socialismului, vizavi de cele amplasate pe partea frontala a Pietei Unirea, sunt inspirate, la sugestia lui Ceausescu insusi (sau asa se pare) de extravaganta cladire proiectata de Petre Antonescu la Piata Senatului/Natiunilor Unite.
Primele blocuri de apartamente de pe Bulevardul Victoria Socialismului, vizavi de cele amplasate pe partea frontala a Pietei Unirea, sunt inspirate, la sugestia lui Ceausescu insusi (sau asa se pare) de extravaganta cladire proiectata de Petre Antonescu la Piata Senatului/Natiunilor Unite.
Mai ales ca intre timp a fost aprobata si finantarea pentru realizarea unui proiect ambitios, prin unirea eforturilor autoritatilor centrale si a celor locale:
Unirea Principatelor Romane a canalizat idealurile nationale si intelectualii din cele doua principate unite s-au vazut la momentul respectiv in postura de lideri ai unei miscari nationale romanesti de ansamblu, atotcuprinzatoare.
google-analytics.com