Cautare

323 de rezultate pentru "unirea" (6.20 secunde)
Din fericire, lucrurile s-au simplificat, iar in momentul de fata nu exista in Statele Unite niciun interes major pentru ca unirea dintre Romania si Republica Moldova (Basarabia) sa se mai amane.
Sansa noastra sta in unirea fortelor si in constructia unui stat care sa serveasca intereselor noastre, un stat modern, social si puternic.
In astfel de momente se cuvine sa ne indreptam recunostinta in fata vointei, viziunii si capacitatii de sacrificiu ale generatiilor care au infaptuit independenta de stat si unirea Romaniei.
Astazi, la implinirea a 137 de ani de la unirea Dobrogei cu tara ne bucuram de recunoasterea oficiala a importantei tinutului nostru in istoria Romaniei.
de ce unirea Moldovei cu Romania nu este o solutie pentru cetatenii republicii pe termen lung? Va rugam sa argumentati ce avantaje ar fi pentru Republica Moldova daca ramane un stat independent.
UNIREA CU ROMANIA, DE EXEMPLU, CA O CALE DE A INTRA IN UNIUNEA EUROPEANA SAU ORICE ALT MOTIV, NU ESTE O ALEGERE PRACTICA SI NU ESTE O ALEGERE CARE VA FACE LUCRURILE MAI BUNE AICI, IN REPUBLICA MOLDOVA.
Ele au vizat principalele sensibilitati romanesti - unirea cu Basarabia si problemele legate de solicitarile autonomiste din Ardeal. Mai intai, ambasadorul american de la Chisinau a facut afirmatii brutale legate de perspectivele reunificarii iar, apoi, in Covasna, ambasadorul Klemm s-a fotografiat cu steagul TARII SECUILOR.
Scurta biografie Dragnea a absolvit in anul 1981 Liceul Unirea din Turnu Magurele. Apoi a inceput sa studieze in Bucuresti la Facultatea de Transporturi.
E adevarat, numarul celor care au determinat, in final, Unirea a fost mai mare si ei raman cu adevarat in amintirea noastra:
Adica, tot vorbiti de unirea asta. Dar ea are doua capete. Si cred ca ironia sortii va veni de prinderea gresita a capului.
- judetul Botosani - comuna Vlasinesti - judetul Brasov - orasul Rasnov - judetul Braila - comuna Viziru - judetul Caras-Severin - comuna Lapusnicu Mare - judetul Calarasi - orasul Lehliu Gara si comuna Unirea - judetul Constanta - comuna Nicolae Balcescu - judetul Dolj -municipiul Craiova si comuna Isalnita - judetul Gorj - municipiul Targu Jiu si comuna Dragutesti - judetul Harghita - comuna Siculeni - judetul Hunedoara - municipiul Lupeni si comuna Salasu de Sus - judetul Ialomita - orasul Amara, orasul Fierbinti Targ si orasul Tandarei - judetul Iasi - comuna Sipote - judetul Ilfov - comuna Jilava - judetul Maramures - orasul Ulmeni si orasul Baia Sprie - judetul Mehedinti - comuna Simian si comuna Godeanu - judetul Neamt - municipiul Roman, comuna Pipirig si comuna Baltatesti - judetul Olt - comuna Osica de Sus si comuna Sprancenata - judetul Prahova - orasul Busteni, orasul Baicoi, comuna Dumbrava si comuna Calugareni - judetul Salaj - comuna Fildu de Jos - judetul Sibiu - comuna Marpod - judetul Suceava - comuna Iacobeni si comuna Siminicea - judetul Teleorman - comuna Olteni - judetul Timis - comuna Denta - judetul Tulcea - comuna Beidaud - judetul Vaslui - comuna Fruntiseni - judetul Valcea - comuna Bujoreni - judetul Vrancea - comuna Jaristea.
Ziua de 1 decembrie 2017 marcheaza implinirea a 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romani, eveniment care a avut loc la 1 decembrie 1918.
STIRI PE SURSE Informeaza: Stratfor: Romania se uneste cu Moldova, Rusia se va destrama (Autor: Gabriel Zamfirescu) Un raport al Stratfor ar trebui sa ne faca sa sarim in sus de bucurie.
El a fost opera colectiva, ca si Unirea, si dovedeste ca numai prin solidaritate ne putem atinge obiectivele interesului national.
Este vorba despre unirea “in iunie-iulie“ a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor statului cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).
Banca Intesa este una dintre cele mai importante banci italiene, formata prin unirea a trei institutii bancare: Banca AmbrosianoVento, Cariplo si Banca Comerciale Italiana.
In afara de intelegerea dintre BA-CA si Ion Tiriac, banca italiana Unicredit a ajuns la un acord pentru fuziunea prin absorbtie cu grupul german HVB, ceea ce in Romania se va traduce prin unirea celor trei banci:
Unirea are cinci focare de pesta, Catane, Cioroiasi, Calafat si Hunia cate unul. Pentru porcii depistati cu pesta si sacrificati statul a acordat 1,3 milioane de euro despagubiri.
Societatea detine peste 3.100 de locuri de cazare in zece complexuri hoteliere de trei stele - Termal, Nufarul si International, apoi Poienita, Mures, Somes, Unirea si Lotus de doua stele, precum si Felix si Complex Pavilioane, clasificate la o stea, sase baze de tratament balnear, doua stranduri cu apa termala, spatii si capacitati pentru servirea mesei, organizarea de conferinte, petrecerea timpului liber.
Transilvania, Dealul Viilor, CAP Unirea, Cartier Florica - depozitare deseuri municipale Platforma Industriala Isalnita - industrie chimica Calafat, str. Termocentralei, nr.
google-analytics.com