Cautare

323 de rezultate pentru "unirea" (7.13 secunde)
Pe scena amplasata in Piata Unirii din Iasi, presedintele Romaniei Traian Basescu si presedintele Senatului Mircea Geoana au participat duminica, la manifestarile oficiale dedicate implinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane.
A se observa si dubla greseala cu Kabul in loc de Cahul, ca si dubla greseala cu unirea din 1959 in loc de 1859, scaparea unei decoratii pe jos la o ceremonie.
Maghiarii cer o redesenare a granitelor, astfel incat sa se formeze o noua regiune de dezvoltare prin unirea a trei judete:
Bineinteles ca ziua care marcheaza unirea tuturor provinciilor istorice romanesti intr-un stat national unitar este cea mai indicata sa fie considerata ziua noastra nationala.
Ziua Unirii Principatelor Romane va fi marcata, luni, la Cluj-Napoca, printr-o suita de manifestari dedicate marelui eveniment de la 24 ianuarie 1859.
La manifestarile organizate la Iasi la implinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane participa si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul de Externe Teodor Baconschi, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, care l-au aplaudat pe Basescu dupa ce acesta a primit onorul Garzii.
La manifestarile organizate la Iasi la implinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane participa si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul de Externe Teodor Baconschi, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, care l-au aplaudat pe Basescu dupa ce acesta a primit onorul Garzii.
(2) Unirea partidelor Opozitei intr-o alianta la tribunal, vazuta ca modalitate de a forta Presedintele sa "desemneze drept premier pe seful coalitiei castigatoare in alegeri" este o conditie necesara dar nici pe departe suficienta pentru a asigura accesul la putere.
Tratatul semnat in 4 iunie 1920 la Grand Palace de Trianon de la Versailles, (Franta), dupa primul razboi mondial, consfintea unirea Transilvaniei si Banatului cu Romania.
El considera ca trebuie facuta regionalizarea Romaniei, dar la un alt nivel, nu cu opt regiuni, ci prin unirea a maximum trei judete.
Daca ai avea crestere economica la fel ca Polonia sau Turcia, daca ai trai din excedentul comercial, ai putea sa te gandesti la unirea cu Basarabia.
Victor Ponta a adresat duminica o scrisoare de felicitare "nou unitului" Partid Ecologist, in care spune ca unirea celor doua forte politice fortelor este un succes, ‘cu atat mai important cu cat este mare nevoie de reprezentare politica si de unitate in aceasta zona a mesajului verde, ecologist‘.
Unirea face puterea cata vreme discutam de o forta care actioneaza ca un intreg, nu ca o suma fragila a doua jumatati.
Reprezentantii Opozitiei au anuntat ca nu vor participa la Sedinta Extraordinara de maine preferand sa mearga in strada alaturi de oameni pentru a celebra Unirea.
Adus din Germania cu scopul de a consolida unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen si-a indeplinit misiunea, spun istoricii, iar dupa razboiul din 1877-1878 Romania obtinea independenta.
Steagul national a insotit reprezentantii poporului roman in cele mai importante momente din ultimele doua secole, de la obtinerea independentei, trecand prin Unirea cea Mare si ajungand la Revolutia din 1989.
Ce parere aveti despre unirea Basarabiei cu Romania? • V.A.: Identitatea nationala este parte a sufletului fiecaruia dintre noi.
Venirea pe tronul Romaniei a unui principe strain era necesara, pentru ca unirea celor doua principate sa poata fi recunoscuta.
Domnul Basescu fiind un animal politic abil incearca sa castige electorat de oriunde, fie ca e vorba de romanii care isi doresc sincer unirea cu Republica Moldova, fie ca e vorba de romanii care au o parere proasta despre maghiarii din Romania, fie ca e vorba de romi sau chiar de la cei care se opun sincer proiectului Rosia Montana.
google-analytics.com