Investitorilor romani si straini trebuie sa li se garanteze un singur punct de informare, precum si o concurenta loiala, a declarat ieri senatorul democrat Marius Marinescu, liderul Organizatiei oamenilor de afaceri din PD. Pentru realizarea acestui obiectiv, Marinescu a depus o initiativa legislativa la Camera Superioara a Parlamentului care prevede infiintarea Autoritatii Romane pentru Mediul de Afaceri.
Noua institutie se va organiza prin unirea Agentiei Nationale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, a Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS) si a Directiei Mediului de Afaceri (DMA).
Marius Marinescu a precizat ca Autoritatea Romana pentru Mediul de Afaceri va fi structurata pe opt filiale, corespunzatoare celor opt euroregiuni, ceea ce va avea drept efect o activitate deconcentrata si diminuarea birocratiei.
Senatorul democrat a argumentat ca initiativa sa este inspirata din practicile europene din Danemarca si Belgia, unde sistemul s-a dovedit eficient.
Marinescu a asigurat ca propunerea sa a fost bine primita de premierul Calin Popescu-Tariceanu, precum si de reprezentantii Guvernului, nominalizandu-i pe vicepremierii George Copos si Gheorghe Pogea.
In alta ordine de idei, Marinescu a declarat ca sustine candidatura lui Radu Berceanu la functia de presedinte al Senatului, dar a adaugat ca, in acelasi timp, senatorii nu trebuie sa aiba drept prioritate doar schimbarea Regulamentului, ci si promovarea de proiecte legislative necesare reformei.