Cautare

188 de rezultate pentru "roata" (3.72 secunde)
Ocaua lui Cuza Povestea lui Mos Ion Roata si Unirea Hora Unirii 24 ianuarie 1859 â€" Mica Unire sau Unirea Principatelor Romane Mica Unire din 1859 a avut loc odata cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Tarii Romanesti si al Moldovei, momentul insemnand primul pas important in drumul pentru infaptuirea statului national roman.
Vrea cu tot dinadinsul sa se intoarca roata. Uneori, asa se intampla. De cele mai multe ori insa, norocul l-a parasit definitiv, dar el continua sa joace.
Pentru nou-venitii in politica, domeniul in care activeaza pare numai bun de mult de toate facilitatile care se dau odata cu functia. Tocmai de aceea, trezindu-se implicati in mecanismul delicat al jocurilor politice, fiecare incearca sa intoarca roata in folosul propriu.
Parca ti-l si imaginai, cu ochii mintii, pe Basescu, la poarta TVR, in mijlocul campaniei electorale, scuipat si huiduit… Dar cum roata s-a intors, iar directorul televiziunii in cauza se simte din ce in ce mai amenintat, gafele acestuia si indrazneala l-au costat o conferinta organizata de Basescu.
Asta-i viata, roata se intoarce. Dar cum o suparare, doua-trei nu sunt de ajuns, na ca trebuie sa inceapa si ei, intre ei - pesedisti mai mici sau mai mari - sa se certe.
PSD-ul isi vede oamenii maturati din functii (asta, se mai invarte roata, vorba aia, si PSD-ul a procedat la fel cand a venit la putere, i-a schimbat pe toti), dar problema este ca Alianta promisese ca nu va face la fel.
Marile orase au inceput deja pregatirile pentru sarbatori, iar anul acesta avem inca un motiv de bucurie in plus: Targurile de Craciun pe care pandemia le-a suspendat anul trecut vor fi din nou deschise in luna Decembrie!
Nu cred ca este sofer care, atunci cind calca cu roata masinii in vreuna din numeroasele gropi aflate pe strazile din municipiul Botosani, sa nu rosteasca cu naduf un blestem la adresa edililor, in frunte cu primarul.
Si imi aduc aminte de tatal unui coleg de-al meu, care spunea cind se uita la vilele care au rasarit in ultimii ani in oras "lasa ca daca mai saracesc astia mult se schimba iar roata si sa vezi ce gradinite frumoase o sa fie in casele astea.
Acum ca s-a intors roata, si democratilor le-a venit randul sa joace rolul de primadona - cu presedinte cu tot - fandosita.
Cel mai vesel a fost nu Boc, care are acum o palarie mare cit roata carului pe cap, cit Basescu, care a jucat decis si a cistigat.
Cel mai vesel a fost nu Boc, care are acum o palarie mare cit roata carului pe cap, cit Basescu, care a jucat decis si a cistigat.
Din nou n-a fost sa fie, roata s-a schimbat ba, colac peste pupaza, cavalerul neinfricat a mai fost facut si “prostanac“ de catre mentorul partidului.
Daca facem ochii roata si ne mai uitam si in trecut, vedem ca in Bulgaria e un guvern de mare coalitie, in Franta a fost coabitare, in Italia un guvern crestin-democrat a fost sprijinit si de comunisti, iar exemple de acest gen sunt multe.
Si ca sa confere un caracter dramatic lucrurilor, a spart si roata din dreapta a avionului, care decolase din sus-numitul garderob in directia Otopeni.
Si ca sa confere un caracter dramatic lucrurilor, a spart si roata din dreapta a avionului, care decolase din sus-numitul garderob in directia Otopeni.
Dar nu ciine de paza al societatii, cum ni se spune, ci de ciine de stina, care da roata in jurul tirlei pina cind va fi convins ca intreaga masa de sustinatori ai baciului din fruntea ei va trece prin mulgatoarea de voturi.
Recent, in fata mai marilor din Politie, presedintele Basescu a descoperit, fara complexe, roata. A descoperit ca la noi exista o prea mare coruptie, ca exista grupuri mafiote care, atentie, au ajuns chiar la masa guvernului si si-au facut de cap inclusiv prin parlament.
Si, la fel, nu se stie niciodata cum se intoarce roata... Desi, in cazul PSD, lucrurile sunt de-a dreptul stravezii.
Toti o apa si-un pamant! Mai devreme sau mai tarziu roata se intoarce, optiunile politice si ele se schimba. Dupa cum bate vantul Puterii.
google-analytics.com