Cautare

203 de rezultate pentru "parintele" (3.21 secunde)
El este considerat parintele geologiei si stratigrafiei. In observatiile sale geologice, el a fost primul care a realizat ca scoarta terestra contine o istorie cronologica a evenimentelor geologice care ar putea fi descifrate de un studiu atent al straturilor rocilor si fosilelor.
Mary Somerville, o cunoscuta cercetatoare a secolului 19, a fost cea care i-a facut cunostinta luiADA LOVELACE cu Charles Babbage, un matematician, filosof, inventator si inginer mecanic, considerat a fi "parintele" informaticii pentru ca a fost primul care si-a imaginat conceptul de masina de calculat programabila
El a inventat cutiile Petri pe vremea cand lucra ca asistent al lui Robert Koch, care este considerat a fi "parintele" bacteriologiei moderne.
Asa l-am intalnit si pe George Haber, parintele DVD-ului si personaj cu greutate in Silicon Valley. Roman si el. Tot la CES am gasit si cea mai desteapta bormasina pe care am vazut-o vreodata.
Ei vor sustine aparitia urmatorului CD, despre Parintele Teofil", ne-a spus Manuela Golescu. La standul sau puteti asculta poeme recitate de Manuela pe muzica, de pe CD-urile sale, "Te port in mine:
In situația in care parintele alege sa vina insotit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fara gratuitate sau reducere la achizitionarea acestuia.
Cantareata a aflat cu durere in suflet ca tatal sau a pierdut lupta cu viata, dar a avut putere sa-si adune gandurile si sa-si conduca parintele pe ultimul drum.
Carmen, fiica lui Adi Minune, a mostenit talentul artistic de la parintele sau si are o voce pe masura pe care o pune in valoare in primul ei single, Domino”, care a fost lansat miercuri, 27 ianuarie.
Liviu Balac este prezent inclusiv pana luni, 13 aprilie, in cadrul targului Traditii si flori de sarbatori organizat in Parcul Cismigiu.
oamenii au inceput sa atace in ultima vreme si Biserica si credinta, oamenii nu mai au incredere unii in altii, ne-am indepartat unii de altii, cum spunea Parintele Bartolomeu:
Tu, ca tanar creator, n-ai vazut in poporul tau decat asta? E o amenintare, cum ar spune parintele Staniloae, a arhitecturii noastre sufletesti, a structurii noastre sufletesti.
pe 24 iunie- ziua Nasterii sale (Sanzienele, in traditia populara) si pe 29 august- decapitarea Sa (Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul), precizeaza parintele Valentin Fotescu, Doctor in Teologie, preot la Biserica Sfanta Vineri din Bucuresti (Bulevardul Nicolae Titulescu).
Anisoara Geamanu, Nicoleta Ignat, Jimmy Stanescu, Rodica Iacob, Valentina Popescu, Dumitru Nicolae, Nelu Chiru, Maria Sarbu, Niculina Berheci, Corina Mihaela Soare, parintele Adrian Grigoriu, Elena Staicu, Nicoleta Stanciu si Georgiana Dragomir.
Parintele Dragu mai adauga ca parcurgerea acestei cai au experimentat-o Sfintii, care ne sunt modele de urmat, raspunzand astfel invitatiei Mantuitorului de a-l urma, de a implini poruncile sale.
An de an, prin agheasma se face nu numai sfintirea caselor, ci si a trupurilor si a sufletelor omenesti, se face curatirea mintii, inimii si a vietii noastre, scria parintele profesor Ilarion V.
Parintele Ilarion Felea, ajutandu-ne sa intelegem rostul impartasirii noastre, foloseste o asemanare sugestiva: - Dupa cum transfuzia de sange invioreaza si scapa trupul bolnav de moarte, tot asa si sangele Mielului scapa sufletele oamenilor de boala pacatului si de osanda mortii.
Personajul principal este Rudolf Nureyev, balerin clasic, dar considerat parintele dansului modern. O legenda cu o anvergura artistica aproape imposibil de cuprins.
Scrisorile de dragoste dintre parintele sculpturii moderne, Constantin Brancusi si una dintre iubirile renumitului sculptor, Florence Meyer, vor fi scoase la licitatie miercuri, 4 martie 2020, la ora 19.00, la Artmark, Palatul Cesianu-Racovita.
Incinerarea este o practica necrestina", a precizat parintele Constantin Stoica, potrivit Mediafax. Prietenii, colaboratorii, cunoscutii si toti cei care au dorit si-au luat ramas bun de la regizor vineri, la Cercul Militar, unde a fost depus trupul neinsufletit al acestuia.
"PS Varsanufie Prahoveanul merge periodic la penitenciarele Rahova si Jilava, pentru a savarsi Sfanta Liturghie", a precizat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.
google-analytics.com