DeCeNews: De ce a dorit Sergiu Nicolaescu sa fie incinerat

Potrivit propriei dorinte, Sergiu Nicolaescu va fi incinerat, sambata. Sotia regizorului, Dana Nicolaescu, precizeaza ca incinerarea a fost "dorinta expresa" a sotului sau, pe care i-a respectat-o, si solicita presei sa trateze "cu decenta si respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului ei".
"Doamna Nicolaescu nu face decat sa respecte dorinta lui Sergiu Nicolaescu si am avut de mai multe ori discutii de genul acesta pentru ca atunci cand venea la spital la consultatie si la control si stateam de vorba. Discutia a pornit de la incercarea noastra de a convinge populatia ca este bine sa ne transformam in donatori de tesuturi si organe atunci cand nu mai suntem ca sa ajutam pe alti oameni si decat sa ne manance viermii. Bineinteles, el intotdeauna mi-a spus ca e perfect de acord si ca el isi doreste sa fie incinerat si nu altfel. Asta a fost dorinta dumnealui. E un lucru pe care eu il stiu de 15 ani. In niciun caz doamna nu greseste, doamna nu face decat sa respecte dorinta pe care sotul ei a avut-o. Si noi medicii, unii dintre noi avem aceasta parere. Mi se pare anormal sa ajungem acolo si sa fim devorati de niste mici vietuitoare si cel putin eu sunt de acord cu aceasta pozitie a lui. Discutia a pornit de la faptul ca am spus ca eu daca as fi intr-o situatie de genul acesta as dori ca sa mi se ia orice fel de organ sau tesut ca sa pot sa ajut alt om. Si in acest context a avut loc discutia aceasta si stiu sigura ca dansul asta a dorit.", a declarat Monica Pop pentru Romania TV.
Dorinta regizorului de a fi incinerat a determinat Biserica sa faca apel la familie pentru ca Nicolaescu sa fie inmormantat, altfel acesta nu va putea beneficia de slujba religioasa.
"Pentru a pastra renumele lui Sergiu Nicolaescu in constiinta poporului roman in majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel catre familia marelui regizor sa-l inmormanteze crestineste, iar in acest sens, Arhiepiscopia Bucurestilor si Parohia Parc Domenii din Bucuresti (Biserica Casin) vor asigura jumatate din cheltuielile de inmormantare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practica necrestina", a precizat parintele Constantin Stoica, potrivit Mediafax.
Prietenii, colaboratorii, cunoscutii si toti cei care au dorit si-au luat ramas bun de la regizor vineri, la Cercul Militar, unde a fost depus trupul neinsufletit al acestuia.