Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (4.80 secunde)
Senatorul Ioan Chelaru, membru al Comisiei juridice, a declarat, miercuri, ca Senatul ar putea dezbate cazurile Paul Pacurau si Codrut Seres in sesiunea din toamna, fiind posibil insa ca raportul referitor la ministrul Muncii sa fie dezbatut chiar in ultima zi a actualei sesiuni, pe 30 iunie.
Plenul Senatului se va pronunta, marti, asupra rapoartelor Comisiei juridice, favorabile avizarii inceperii urmaririi penale. Cele trei rapoarte ale Comisiei juridice vor fi depuse in casutele de corespondenta ale senatorilor luni, la ora 13,00.
Presedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca Senatul, prin hotararea adoptata in sedinta de plen de marti, care este fudamentata pe articolul 1 din Constitutie, recomanda Parchetului sa cerceteze toate faptele si persoanele din dosare.
Ungureanu a aratat, in argumentatia sa, ca in cazul anterior in care s-a creat subcomisia de raportori pentru studierea dosarului lui Adrian Nastase, desi el a fost singurul care a votat in favoarea inceperii urmaririi penale, votul sau individual nu s-a mai regasit in raportul final al subcomisiei si ulterior in recomandarile Comisiei juridice.
Membrii Comisiei juridice au adoptat, saptamana trecuta, un amendament la Legea privind accesul la propriul dosar, prin care au eliminat in totalitate posibilitatea ca preotii sa fie verificati de CNSAS, o alta modificare fiind eliminarea termenului de "asimilati ai colaboratorilor".
Potrivit materialului transmis de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), judecatoarea Dana Garbovan a formulat o plangere prealabila impotriva votului plenului din 13 august, asupra cererilor de urmarire penala a deputatilor Miron Mitrea si Adrian Nastase ce concretizeaza hotararea plenului Camerei Deputatilor de a nu se solicita urmarirea penala fata de acestia, solicitand anularea rapoartelor Comisiei Juridice asupra solicitarilor Parchetului si anularea proceselor-verbale referitoare la rezultatul votului.
 Miron Mitrea a declarat ieri la DNA ca a sesizat declaratia unei martore din dosarul sau, care, potrivit social-democratului, dovedea prea multe cunostinte juridice si asta ar insemna ca ar fi fost dictata de procurori.Dupa o ora si jumatate de stat in sediul DNA, Mitrea a declarat ca a citit mai multe declaratii ale martorilor din dosarul privind renovarea casei mamei sale.Mitrea a afirmat ca a vazut si o declaratie semnata de o economista, care „avea prea multe cunostinte juridice“.Miron Mitrea a venit ieri la DNA pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala in dosarul privind renovarea casei mamei sale, in care procurorii anticoruptie au inceput pe 1 octombrie 2008 urmarirea penala pe numele social-democratului.Procurorii anticoruptie au inceput pe 1 octombrie 2008, pentru a treia oara, urmarirea penala impotriva lui Miron Mitrea in dosarul privind renovarea casei mamei sale, a informat DNA, pe 10 octombrie, in urma unei solicitari NewsIn.
"Sanctionarea actelor juridice incheiate cu incalcarea acestor dispozitii este nulitate absoluta", se mai arata in raspunsul ajuns pe masa prefectului. ... "Am incredere in membrii cabinetului prefectului, care au toti studii juridice.
00 seminarul intitulat "Aspecte juridice ale reorganizarii si restructurarii persoanei juridice in context european", a declarat Mihai Daraban (foto), presedintele institutiei camerale constantene.
Plenul Senatului a hotarat, miercuri, sa amane pentru luni, 16 martie, votul final pentru OUG prin care se introduc pasapoartele electronice, raportul suplimentar al Comisiei juridice a Senatului neintrunind numarul necesar de voturi pentru a fi aprobat.
Deocamdata, discutam", a declarat Ioana Avadani, directoarea executiva a Centrului pentru Jurnalism Independent, referindu-se atat la intalnirea cu ministrul justitiei, cat si la cea dintre reprezentantii Clubului Roman de Presa cu premierul Emil Boc.Premierul garanteaza libertatea de exprimare a preseiPremierul le-a propus membrilor Clubului Roman de Presa (CRP) sa discute pe marginea legislatiei care se refera la activitatea mass-media, in contextul in care cele patru coduri juridice, aflate in dezbaterea parlamentului, au prevederi contestate de jurnalisti.
"Am conversat cu comisarul Jacques Barreau, care mi-a spus ca, intre viteza si calitate, Comisia Europeana alege calitatea celor patru Coduri juridice.
Presedintele Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, Toni Grebla, a declarat ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, ar trebui sa isi asume un eventual raport de tara negativ al Comisiei Europene.
Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codurile juridice dupa o sedinta prealabila a coalitiei si dupa ultima consultare cu societatea civila, programata pentru marti, a anuntat la finalul sedintei Executivului premierul Emil Boc.
Pe de alta parte, presedintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Mihai Toni Grebla, spune ca retragerea lui Mircea Geoana din CSAT nu implica si pierderea calitatii de presedinte al Senatului.
Premierul Emil Boc (foto) a anuntat, miercuri, la finalul sedintei de Guvern, ca Executivul a decis sa-si asume raspunderea pe Codurile juridice, iar termenul de asumare va fi stabilit de Parlament.
Fapta va fi sanctionata cu amenda intre 800 si 1.500 de lei, pentru persoane fizice, si intre 1.000 si 2.500 de lei, pentru cele juridice.
Fapta va fi sanctionata cu amenda intre 800 si 1.500 de lei, pentru persoane fizice, si intre 1.000 si 2.500 de lei, pentru cele juridice.
Fapta va fi sanctionata cu amenda intre 800 si 1.500 de lei, pentru persoane fizice, si intre 1.000 si 2.500 de lei, pentru cele juridice.
Ioan Mircea Pascu - vicepresedinte la Comisia AFET, Adriana Ticau - vicepresedinte la Comisia TRAN, Titus Corlatean si apoi Alin Antohi in functia de vicepresedinte la Comisia pentru afaceri juridice (JURI).
google-analytics.com