Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (3.03 secunde)
Chelaru crede ca este nevoie de o mai mare implicare a avocatilor atat in "raspandirea in populatie a unei culturi juridice, care sa recunoasca actul de justitie", dar si in politica, unde acestia pot reprezenta lideri si adevarate modele pentru natiune.
(3) Motiunea simpla trebuie sa fie intocmita corespunzator actelor juridice ale Senatului si sa cuprinda motivarea si dispozitivul.
Declaratia liderului de Grup PSD din Senat, senatorul Mihai Fifor, referitoare la declaratia domnului Catalin Boboc, presedintele Comisiei juridice din Senat, din partea PNL, potrivit careia in Biroul Permanent al Senatului nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru varianta liberalilor, aceea de a se programa pentru plenul de maine subiectul Dan Sova” / Sursa:
Cum se poate inchiria infrastructura CFR Potrivit Hotararii de Guvern, preluarea prin inchiriere a unor sectii de circulatie din infrastructura feroviara neinteroperabila poate fi acordata unei persoane juridice sau unui grup de persoane juridice inregistrate in Romania, fiecare dintre acestea avand nevoie sa fie autorizata de Autoritatea Feroviara Romana - AFER.
Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, constituirea stocurilor minime de siguranta pentru titei si produse petroliere in acest an se face de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si de noua persoane juridice, adica marile rafinarii din tara.
Toate aceste rotunjiri care rezulta in urma conversiei se inregistreaza la persoanele juridice in analitic distinct la contul de "Sume in curs de decontare", fie in credit, fie in debit.
Toate aceste rotunjiri care rezulta in urma conversiei se inregistreaza la persoanele juridice in analitic distinct la contul de "Sume in curs de decontare", fie in credit, fie in debit.
In acest sens, potrivit modificarilor propuse la articolul 3 din Legea arendarii 16/1994, arendasi vor putea fi cetateni romani, straini sau persoane juridice straine si apatrizi.
Procedurile juridice pot dura si 10 ani Schnecker apreciaza ca procedurile juridice ar putea dura pana la zece ani, in conditiile in care numai parcursul unei citatii internationale, de la o judecatorie din Romania la Ministerul Justitiei, la Ministerul Roman al Afacerilor Externe, la Ministerul German al Afacerilor Externe, la Ministerul Justitiei si apoi la o judecatorie din Germania dureaza in jur de sase luni.
152/ 1998 privind infiintarea ANL, astfel incat agentia va putea sa atraga surse suplimentare de finantare de pe piata financiar-bancara si va putea participa la proiecte co-finantate cu persoane juridice.
Creditele pentru persoane fizice au crescut cu 88 la suta, in timp ce creditele acordate clientelei persoane juridice au crescut cu 25 la suta.
Astfel, persoanele juridice vor putea sa acceseze o finantare cu un avans de minimum 10%, pe o perioada de pana la 4 ani, iar persoanele fizice se vor putea bucura de un contract de leasing pe o perioada de pana la 5 ani.
Mai mult decat atat, creste numarul de persoane fizice care vin sa alimenteze, in timp ce numarul persoanelor juridice scade. ... Numai ca potrivit informatiilor primite de la companie, "pe de alta parte, se constata o scadere a cantitatilor achizitionate de persoanele juridice, ca urmare a inceperii perioadei de concedii".
Cu toate acestea, craiovenii, persoane fizice sau juridice, nu prea sunt interesati de acest tip de plata si opteaza pentru varianta clasica, ce presupune, de multe ori, statul la cozi interminabile.
Depozitele in lei ale persoanelor juridice s-au diminuat cu 0,6%, pana la 18,803 miliarde RON. ... La 31 ianuarie 2006, depozitele in lei ale persoanelor juridice au inregistrat o crestere de 60,8% (47,7% in termeni reali) fata de 31 ianuarie 2005.
Obiectivul Programului il constituie sprijinirea agentilor economici, persoane fizice sau juridice autorizate, care desfasoara activitati de comercializare a produselor si serviciilor de piata.
Persoane juridice romane care detin de obligatiuni nu se supun impozitarii potrivit Codului fiscal. ... Cota de impozit aplicata dobanzilor primite de detinatorii de obligatiuni, persoane fizice si juridice nerezidente neafiliate, este 0%.
Astfel, ca premise economice pentru perioada analizata, BNR a identificat continuarea dezinflatiei, de la 9,3% la 8,6%, cresterea masei monetare cu 23,3%, sporirea depozitelor populatiei cu 17,3%, precum si cresterea depozitelor persoanelor juridice cu 23,9%.
De la 1 ianuarie 2007, impozitul pe cladirile apartinand persoanelor juridice se va majora pana la 3%, in timp ce tranzactiile imobiliare vor fi taxate cu 2% din valoarea declarata.
In ceea ce priveste "Declaratia speciala privind veniturile realizate" pentru anul 2005, sefa Fiscului precizeaza ca aceasta se completeaza si se depune de contribuabilii care desfasoara acti- vitati in mod individual sau intr-o forma de asociere, care nu da nastere unei persoane juridice, constituita intre persoane fizice sau intre persoane fizice si juridice.
google-analytics.com