Cautare

577 de rezultate pentru "gaz meyan podari" (3.75 secunde)
Lucrarile de reparatie a carosabilului au inceput in data de 18 octombrie, si au constat in refacerea structurii de rezistenta, a sistemului de canalizare, apa si gaz, si de inlocuire a bordurii.
Finalizarea preluarii Distrigaz Sud de catre grupul Gaz de France (GDF) este conditionata, printre altele, de adjudecarea in favoarea companiei romanesti a concesiunii exclusive a serviciului public de distributie a gazelor naturale pe perioada maxima prevazuta de lege, adica 49 de ani.
Dupa ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat in martie acest an ca intentioneaza sa devina, indirect, actionar la Distrigaz Sud, si International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii in sectorul privat a Bancii Mondiale, intentioneaza sa se implice financiar la Distrigaz Sud, societate pentru care Gaz de France a semnat acordul de privatizare in octombrie anul trecut, potrivit unui anunt al institutiei, preluat de Mediafax.
Mai exact, costurile fixe (abonamentul) se vor regasi in metrul cub de gaz consumat.
Aceasta crestere a pretului gazelor naturale a fost determinata de majorarea pretului de import de la 252 dolari/1.000 mc la 285 dolari/1.000 mc (in primele trei luni din anul viitor), de angajamentele pe care Romania si le-a asumat in negocierile cu UE, la inchiderea capitolului de negocieri “Energie”, care stipuleaza recunoasterea costurilor operatorilor licentiati, de respectarea clauzelor contractelor de privatizare ale Distrigaz Nord si Distrigaz Sud, la preluarea lor de catre E.ON si, respectiv Gaz de France.
Transgaz a organizat, in urma cu putin timp, o asa-zisa dezbatere publica, insa fara public, in intentia de a obtine, lejer si fara sa dea socoteala populatiei, autorizatia de mediu pentru conductele sale de gaz din judetul Constanta.
Ca sa nu o prinda iarna fara foc la centralele termice, unde furnizorul a sistat alimentarea cu gaz metan din cauza restantelor, Regia Autonoma de Termoficare Craiova a platit 115 miliarde din bani proprii catre Distrigaz Sud SA, in contul datoriilor pe care craiovenii deserviti de aceste centrale le au la caldura si apa calda.
Pentru cei doi mari distribuitori, E.ON Gaz (fostul Distrigaz Nord) si Distrigaz Sud, pretul gazelor naturale livrate consumatorilor casnici cu un consum de pana la 2.400 mc/an creste de la 843,43 lei/mia de metri cubi la 911,55 lei/mia de metri cubi in cazul Distrigaz Sud, respectiv de la 842,99 lei/mia de metri cubi la 911,11 lei/mia de metri cubi in cazul E.ON Gaz.
Asociatia municipiilor din Romania face lobby pentru ca un procent din incasarile Distrigaz si Electrica sa ramana la autoritatile locale pe terenurile carora trec conductele de gaz sau retelele electrice.
"Tarifele ar putea sa scada cu 2% in cazul clientilor Distrigaz Sud si cu 2,5% pentru clientii E.ON Gaz Romania", au afirmat sursele mentionate.
Pretul gazelor naturale pentru populatie a scazut, dupa 1 ianuarie 2007, cu 2,5%, ca urmare a eliminarii impozitului de 7,4 euro aplicat la mia de metri cubi de gaz din productia interna, ieftinirea regasindu-se in factura din luna februarie, potrivit NewsIn.
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va prelua participatii indirecte de cate 5% la filialele grupului german de utilitati E.ON in Romania, respectiv distribuitorul de gaze E.ON Gaz Romania si firma de electricitate E.ON Moldova.
Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat, ieri, un acord pentru preluarea unui procent de 9,8 % din actiunile companiilor E.ON Gaz Romania Holding si E.ON Energie Romania, care activeaza in domeniul energiei si au ca actionar majoritar grupul german E.ON.
Deripaska face parte din noua oligarhie rusa si detine un imperiu financiar, având în portofoliu, printre altele, grupul RUSAL - unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din lume, afaceri importante în domeniul energiei, si GAZ - al doilea mare producator de masini de pe piata ruseasca, titular al marcilor Volga si Gaz.
Jozias Johannes van Aartsen, fost ministru de externe in guvernul olandez, a fost numit coordonator european pentru proiectul conductei de gaz Nabucco care leaga Turcia si Austria, trecand prin Romania, Bulgaria si Ungaria.
Cei doi mari distribuitori de gaze de pe piata locala, Distrigaz Sud, controlat de grupul Gaz de France, si E.ON Gaz Romania, au apreciat la finele anului trecut ca pretul gazelor pentru populatie ar trebui sa creasca in 2008, ca urmare a majorarii tarifelor gazelor din import si a angajamentelor Romaniei de a se alinia la preturile din blocul comunitar.
Guvernul roman sustine implicarea companiei Gaz de France si a Kazahstanului in proiectul de constructie a oleoductului Constanta-Trieste, care ar urma sa transporte titei din zona Marii Caspice catre Europa Centrala, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Viorel Palasca, oficualul admitand totusi ca "daca oleoducutul ar aproviziona si Franta, sansele de realizare ar fi mult mai mari".
Chiar daca reprezentantii sindicatelor din industria alimentara spun ca scumpirea utilitatilor este unul dintre motivele majorarii preturilor la alimente, Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat ca, in ciuda tuturor avertismentelor ca vom asista la valuri de scumpiri succe- sive in luna ianuarie, nu s-a marit niciun pret, nici la energie electrica, nici la gaz.
Diferenta de pret dintre un gaz bun si unul prost poate fi de 10-15%, spun specialistii. ... Este posibil ca societatea de distributie sa treaca pe factura un indice care sa arate o calitate superioara a gazului, dar in aragaz sa intre un gaz de calitate inferioara.
Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei a primit din partea Distrigaz Sud si E.ON Gaz România cereri de majorare a pretului la gaze naturale, începând cu 1 octombrie 2008, care sunt analizate.
google-analytics.com