Cautare

1868 de rezultate pentru "34" (1.71 secunde)
Multi dintre candidatii la Primaria Municipiului Bucuresti si la primariile de sector au depasit plafoanele impuse prin lege in ceea ce priveste sumele cheltuite in campania electorala pentru alegerile locale, potrivit unui raport facut public, marti, de Institutul de Politici Publice (IPP).
Pentru depunerea unei initiative legislative de modificare a Constitutiei sunt necesare semnaturile a 34 dintre senatori, din totalul celor 135 care sunt in prezent validati.
Cum s-a stabilit deja data alegerilor parlamentare, Guvernul a modificat printr-o Ordonanta de Urgenta legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.
Avocatul lui Dan Voiculescu, Calin Andrei Zamfirescu, a sustinut in fata instantei Tribunalului Bucuresti, in urma cu doua zile, ca articolul 34 din Hotararea de Guvern 24/2008 privind functionarea provizorie a CNSAS intra in contradictie cu articolele 21, 24, 53, 124 si 126 din Constitutie care stabilesc o serie de drepturi fundamentale - cum ar fi dreptul la un proces echitabil, egalitatea justitiei sau interzicerea infiintarii de instante extraordinare - si a cerut suspendarea pocesului si trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala pentru controlul legalitatii.
In ceea ce priveste aceasta ultima varianta, cea mai bine vazuta formula postelectorala este o colaborare guvernamentala intre PDL si PNL (34 la suta), celelalte variante intrunind 27 la suta (un Guvern PNL-PSD), 16 la suta (un Guvern PSD-PDL) si respectiv 24 la suta (un Cabinet care sa reuneasca reprezentantii tuturor celor trei partide mari).
Dupa pomana "lapte-corn" brevetata de PSD, Guvernul PNL pare a fi patentat pomana "faina-zahar". Ambele programe au aparut in preajma alegerilor, diferenta fiind aceea ca Guvernul Tariceanu isi va face campanie electorala pe banii UE.
Un sondaj BCS, comandat de Fundatia pentru o Societate Civila si realizat saptamana trecuta cu o marja de eroare de 2,5%, arata ca PD-L ar inregistra 34,7 din mandatele de deputati si 34,2 de senatori, urmat de PSD, cu un scor de 31,7% mandate de deputati si 32% din cele de senatori.
Un studiu lansat luni de Institutul pentru Politici Publice (IPP) releva faptul ca C.V. Tudor, Vasile Blaga, Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Lavinia Sandru, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Crin Antonescu, Viorel Hrebenciuc, sunt printre parlamentarii care, intre 2006-2008, au votat cel mai putin in plen.
CNA a trimis scrisori de atentionare catre noua posturi de televiziune si de radio, din cele 341 monitorizate la nivel national, pentru nerespectarea deciziei privind alegerile in audiovizual, informeaza reprezentantii consiliului.
Curtea de Apel Bucuresti a anulat, in parte, procesul verbal privind rezultatele finale pentru Camera Deputatilor referitoare la mandatul alocat UDMR in circumscriptia electorala 43 din strainatate, mandat obtinut de Koto Iosif.
De la punctul 4, linia trece catre punctul 5, cu coordonatele 44 de grade, 2 minute si 53 de secunde nord, si 31 de grade, 24 de minute si 35 de secunde est, care este controlat de punctele de baza situate pe Peninsula Sahalin, pe coasta Romaniei si pe Capul ucrainean Tarkankut si Kerosenes, de unde continua catre linia descrisa de azimutul de 185 de grade 23 de minute si 54,5 secunde. Romania a castigat 80% din ce dorea Agentul Romaniei la CIJ, Bogdan Aurescu, a declarat ieri, dupa anuntarea verdictului Curtii de la Haga in procesul pe care Romania l-a intentat Ucrainei pentru delimitarea platoului din Marea Neagra, ca obiectivul echipei romane a fost atins, iar tara noastra a castigat aproape 80% din suprafata dorita.Romania a obtinut ieri la Haga o suprafata de 9.700 de kilometri patrati, ceea ce reprezinta 79,34% din aria de 12.000 de kilometri patrati asupra careia avea pretentii.Decizia CIJ ii confera Romaniei acces la o cantitate estimata de 70 de miliarde de metri cubi de gaz si 12 milioane de tone de petrol.Aurescu a subliniat ca solutia data ieri de Curte este mai avantajoasa decat cea care ar fi fost obtinuta prin negociere si considera ca este un succes diplomatic important pentru Romania. Decizia de la Haga, un mare succes al MAE  Presedintele Traian Basescu a spus ca prin decizia de ieri Curtea de la Haga a dat dreptate Romaniei si ca acesta este un succes al diplomatiei romanesti."Iata o bucurie pe care o spun prima data dumneavoastra, romani de dincolo de frontiere.
Potrivit primarului din Cumpana, sumele alocate consiliilor judetene pentru echilibrarea bugetelor locale sunt diminuate cu 53% fata de executia anului trecut, cu 34% fata de executia anului 2007 si fata de necesarul real cu 66%.
Politistii au propus trimiterea in judecata a fostului primar din comuna doljeana Dranic, dar si a contabilului si referentului agricol, cei trei fiind cercetati pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals.
Romania a castigat pe 3 februarie dreptul de exploatare pe 9. 700 de kilometri patrati, adica 79,34% din aria de 12. 000 de kilometri patrati asupra careia avea pretentii.
In calitate de coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Adrian Duicu a reusit sa obtina un rezultat cu aproape 11 la suta mai bun fata de alegerile locale (34,32 la suta, fata de 24,48 la suta).
Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu (GNM), Silvian Ionescu (foto), a declarat vineri ca a gasit mai multe cazuri de "achizitii dubioase" la preluarea mandatului, de aceea a solicitat control de audit pentru a fi identificat modul in care banii publici au fost cheltuiti anterior.
Bugetul cu mult mai mic din acest an le-a facut figura autoritatilor din 12 comune doljene. In primele luni ale anului 2009, inainte de intocmirea bugetului, primariile au cheltuit pentru functionare, dupa lege, bani reprezentand o cota lunara de 1/12 din bugetul pe 2008.
Emotionat Vizibil emotionat de momentul instalarii in functie, noul subprefect, cel mai tanar din actuala echipa de conducere a Prefecturii Gorj, avand 34 de ani, se va ocupa de domeniul legalitatii actelor.
Inlaturarea a trei dintre consilierii presedintelui Consiliului de Administratie al SC LDP a generat discutii in sedinta extraordinara de ieri a Consiliului Judetean Dolj.
google-analytics.com