Cautare

7066 de rezultate pentru "partidele politice" (3.63 secunde)
De asemenea, l-am fi crezut pe cuvant daca prin proiectul de revizuire a Constitutiei trimis recent la Parlament ar fi propus armonizarea Legii pentru alegerea Parlamentului si a Legii partidelor politice cu prevederile Constitutiei.
Spate asigurat si pentru PPE, si pentru partidele romanesti Iminenta integrare a Romaniei in Uniunea Europeana aduce cu ea si o schimbare destul de importanta pe scena politica autohtona.
Partidele parlamentare s-au intalnit, marti, cu presedintele Traian Basescu, raspunzand astfel unei invitatii la consultari pe tema scumpirilor la energie si alimente.
Afirmatia "Partidele gresesc profund " ii apartine lui Traian Basescu, a repetat-o cu obstinatie in mai multe ocazii, inclusiv la cateva ore dupa demiterea Guvernului Boc, cand devenise evident ca fraiele democratice ale puterii in stat revenisera acolo unde le e locul - in mana partidelor politice parlamentare.
"In toate partidele sunt multi oameni de calitate. ... Din cauza acestor lideri smecheri, combinatori si manipulatori, oamenii din partide si partidele, nu se mai pot manifesta asa cum trebuie. ... A venit timpul ca partidele sa joace rolul de care democratia noastra are nevoie.
Premierul Tariceanu a apreciat ca dezbaterea strategiei post-aderare, inclusiv propunerile care trebuie prezentate pentru Strategie, a intrat "intr-un con de umbra" din cauza dezbaterilor politice din ultimele zile. ... Tot pana la aceasta data, partidele parlamentare ar fi trebuit sa-si prezinte propriile propuneri.
In coada listei stau partidele politice, Guvernul si Parlamentul. ... Acelasi studiu arata ca 17% dintre romani au incredere in partidele politice, 24% in Guvern si Parlament, in timp ce Presedintia sta ceva mai bine, cu o cota insumata de mare si foarte mare incredere de 45% .
FMI va continua dialogul cu partidele de opozitie in viitor pentru a lua idei de la liberali si social-democrati si de la toate partidele politice asupra a ceea ce se poate face mai bine pentru a ajuta la cresterea economica a Romaniei.
Nici celelalte partide nu au stat degeaba si au inceput negocierile de atragere a edililor de la partidele adversare.
Nici celelalte partide nu au stat degeaba si au inceput negocierile de atragere a edililor de la partidele adversare.
'Traian Basescu (care a pierdut alegerile pe teritoriul Romaniei) spunea, luni seara, dupa consultarile cu partidele parlamentare, ca doreste sa aiba "o prezenta cat mai discreta in viata publica".
In Iugoslavia, partidul comunist, condus cu fermitate de catre seful rezistentei, un lider format la scoala Cominternului, Iosip Broz Tito, nu era catusi de putin dispus sa imparta puterea cu celelalte forte politice grupate in jurul monarhiei.
Nu intotdeauna partidele se intaresc prin achizitii spectaculoase. ... Uneori, partidele se intaresc prin plecari. Atunci cand partidele se afla in momente dificile, se hotaraste o directie, sunt unii care se opun si sunt eliminati daca nu se poate face altceva. De regula, partidele nu au mers mult pe excluderi.
Trebuie creata o majoritate in Parlament, majoritate care sigur ca se poate crea pe baza unor discutii si negocieri intre fortele politice din Parlament.
PSD a anuntat ca se afla in posesia unei solutii care sa puna capat actualei crize politice. ... Pentru gasirea unei astfel de formule, PSD cheama la negocieri toate partidele politice, fara a-i omite din textul invitatiei publice pe actualul premier si pe democrati.
In 2012, partidele se vor confrunta cu cele mai mari provocari din istoria ultimilor 20 de ani de democratie: ... Retrospectiva populismului Daca ne uitam in urma, vom remarca betia programelor politice dinaintea alegerilor.
Toate partidele fara exceptie se fac ca uita de votul pe care romanii l-au dat in noiembrie 2009, insa nu ezita sa spuna ca asculta vocea poporului. ... nu vizez niciun partid anume, ci toate partidele; ... eu sunt consecvent in principii, partidele nu.
Partidele politice, vama, justitia si Legislativul sunt percepute de romani ca fiind institutiile cele mai afectate de coruptie, potrivit Barometrului Global al Coruptiei, dat publicitatii ieri de Transparency International (TI) Romania.
El si-a atras, astfel, antipatia intregii clase politice. Declaratiile presedintelui au starnit un val de reactii politice, fiind acuzat ca zadarniceste eforturile de mentinere a stabilitatii politice "atat de necesara pentru indeplinirea obligatiilor Romaniei asumate pentru aderarea la UE".
Cu toate acestea, partidele amintite raman modeste pe langa ponderea pe care o are PD, partid aflat, azi, la guvernare, si care, nu trebuie uitat, a dat Cotroceniului un presedinte.
google-analytics.com