FMI va continua dialogul cu partidele de opozitie in viitor pentru a lua idei de la liberali si social-democrati si de la toate partidele politice asupra a ceea ce se poate face mai bine pentru a ajuta la cresterea economica a Romaniei.
Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat sambata ca obiectivul cheie al viitorului Acord incheiat cu Romania va fi consolidarea stabilizarii economice, dar si reformele structurale care vor genera in viitor o crestere economica mai mare.
"Am discutat cu presedintele Basescu, l-am pus la curent cu toate discutiile pe care le-am avut pana acum si cu toate optiunile pe care le avem pentru a putea merge inainte. Am avut un bun schimb de vederi cu el. Am discutat in termeni generali obiectivele noului acord si vom discuta mai in detaliu cand vom reveni in vizita urmatoare", a precizat Franks, intrebat care a fost obiectul discutiilor purtate cu seful statului la Palatul Cotroceni, informeaza NewsIn.
Seful misiunii FMI la Bucuresti a spus ca obiectivul cheie al noului acord va fi consolidarea stabilizarii economice, la care se adauga reformele structurale, care vor genera in viitor o crestere economica mai mare. "Cu acest lucru cred sunt de acord toate partidele politice - ca economia sa se dezvolte mai repede si cheia unei dezvoltari mai rapide este sa continuam procesul de reforme structurale", a apreciat Franks.
El a mai apreciat ca Romania va avea crestere economica anul viitor. "Credem ca da, cresterea va fi pozitiva anul viitor", a spus Franks, agaugand ca va furniza presei ultimele analize ale Fondului legate de acest subiect luni.
La finalul intalnirii pe care delegatia FMI a avut-o sambata cu reprezentantii PNL, Franks a apreciat ca este important ca in lunile care urmeaza Fondul sa lucreze cu toate partidele politice pentru a veni cu cele mai bune idei pentru viitorul acord cu Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala. "Vom continua dialogul cu ele in viitor pentru a lua idei de la liberali si social-democrati si de la toate partidele politice asupra a ceea ce putem face mai bine pentru a ajuta la cresterea economica a Romaniei", a spus Franks.