Senatorii sunt chemati din vacanta parlamentara de Boboteaza. Ei se vor reuni in 6 ianuarie 2010 in Sesiune extraordinara pentru a vota proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in vacanta parlamentara, a anuntat, marti, Dumitru Constantin (PD-L), unul dintre chestorii Senatului.
El a precizat, dupa sedinta Biroului permanent al Senatului, ca membrii din conducerea acestui for legislativ au discutat despre proiectul legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare.
Potrivit lui Dumitru Constantin, Biroul permanent al Senatului a stabilit ca data de 5 ianuarie sa fie ultima zi de depunere a amendamentelor la acest proiect de lege si tot pe 5 ianuarie sa se emita raportul Comisiei juridice.
"Am stabilit ca pe 6 ianuarie, la ora 9.00, sa avem o sesiune extraordinara a Senatului pentru a discuta si vota aceasta lege extrem de importanta in aceasta perioada", a precizat chestorul Senatului.
Executivul a adoptat, in sedinta de miercuri, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare.
Guvernul cere acordul Parlamentului pentru a emite, in perioada vacantei parlamentare de iarna, ordonante in domeniul finantelor publice si economiei, justitiei, sanatatii, transporturilor, mediului, precum si pentru a proroga sau modifica unele termene prevazute in legi.