Perontour - agentie de turism a fost prezenta cu un stand la Targul de Turism de la Romexpo.
Mi-a atras atentia una dintre atractiile turistice ale Turciei oferite de aceasta agentie. Un loc unde poate mi-as dori sa ajung: Cappadocia!
Cappadocia (turca: Kapadokya, romana si Capadochia) este o regiune istorica din Turcia, in Anatolia Centrala.
Zona Cappadocia cuprindea parti din actualele provincii Kayseri, Kirsehir, Aksaray, Nigde si Nevsehir. Cele mai importante orase din aceasta regiune sunt Kayseri, Avanos, Aksaray, Nevsehir si Urgup.

Nordul Cappadociei - tur de o zi
Plecare de la hotel pentru un tur intr-una dintre cele mai impresionante parti ale Cappadociei. In aceasta zi vei vizita: Valea Devrent, Valea Calugarilor (Pasabagi), unde vei gasi lumea cunoscuta ca si zanele agrbovite. Pauza pentru masa in Avanos, dupa care vom continua cu Muzeul in aer liber Goreme unde vei vizita numeroasele biserici si manastiri. Plecare pentru o vedere panoramica a Esentepe, iar apoi spre Uchisair, un castel natural din piatra. Transferurile de la si spre hotel sunt incluse in tur.

Sudul Cappadociei: tur de o zi
Plecare de la hotel pentru un tur cu o excursie de 4 km spre Valea Trandafirilor pentru a vizita bisericile. Mai tarziu vom vizita Cavisin. Vom opri pentru servirea pranzului la Valea Porumbeilor, dupa care continuam sa vizitam minunata constructie care este orasul subteran Kaynakli. De asemenea, vei vizita Castelul Natural de Piatra Ortahisar si vechiul sat grecesc Sinasos. Transferurile de si spre hotel sunt incluse in tur.

Zbor cu balonul in Cappadocia

Fara nicio indoiala cea mai incantatoare pentru a vedea scenariul dramatic al acestei zone estre dintr-un balon cu aer cald. Vei fi luat de la hotel chiar inainte de a rasari soarele si transferat in zona unde se pregateste decolarea.
Zborul efectiv dureaza aproximativ o ora, in timpul careia vei zbura la diferite inaltimi ce-ti vor permite o vedere panoramica a peisajelor intinse infatisate in fata ochilor tai, precum si o vedere indeaproape a imprejuirimilor zonei.
Dupa aterizare poti sarbatori aceasta experienta cu o bautura inainte de a te intoarce la hotel pentru un mic dejun tarziu.