Discutiile in privinta reintoarcerii lui Theodor Stolojan in PNL agita din ce in ce mai tare apele partidului condus de Calin Popescu Tariceanu. Un semn clar ca lucrurile se complica si ar putea conduce chiar la o rupere a partidului, asa cum nu exclude ca s-ar putea intampla deputatul liberal George Dragomir, in cursul zilei de vineri ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al PNL. Pasul facut de Flutur seamana insa izbitor de mult cu cela al Monei Musca, fosta liberala gasita vinovata de a fi colaborat cu Securitatea. Si ea a fost fortata sa-si dea demisia din functii, pentru a-si continua, si mai cu sarg, menirea de "portavoce" a fostului lider PNL Theodor Stolojan.
Revenind insa la gestul lui Flutur, acesta a fost interpretat de parlamentarul George Dragomir, presedinte al PNL Constanta, drept o posibila intentie a ministrului Agriculturii de a grabi, astfel, intalnirea dintre fostul si actualul presedinte al PNL, adica Theodor Stolojan si Calin Popescu Tariceanu. Insa, a mai precizat deputatul George Dragomir, ministrul Gheorghe Flutur nu a facut altceva decat sa creeze "o presiune in plus" fata de tensiune "suficient de mare care exista deja in partid". "Dar, trebuie spus ca nu Calin Popescu Tariceanu este cel care refuza dialogul, ci Theodor Stolojan, caruia conducerea i-a facut o oferta de deschidere la dialog, deloc mimata", a declarat George Dragomir, care a adaugat ca nu este prea convins de afirmatiile care au precedat gestul lui Gheorghe Flutur, afirmatii potrivit carora demisioneaza din functie si ca, alaturi de alti 27 parlamentari, sustine Platforma liberala, pe care a caracterizat-o ca o actiune "legitima si necesara". "Sper sa fie suficient de sincer, dar am dubii. Stolojan nu trebuie convins sa vina la discutii, el trebuie sa aiba aceasta vointa. Tariceanu va avea cu siguranta dialog cu Stolojan, cand se va intoarce din SUA, numai daca Stolojan va raspunde ofertei lansate", a mai afirmat George Dragomir.

Demisia lui Flutur - "o manifestare de slabiciune si disperare"

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat vineri ca PNL este deocamdata ca se afla intr-o etapa de consultari cu filialele judetene si o decizie "nu poate fi intelept luata decat dupa ce se cunoaste si parerea organizatiilor". Cu alte cuvinte, graba pe care doreste prin gestul sau sa o impuna Gheorghe Flutur, nu-si are rostul. In ceea ce-l priveste pe Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL, acesta a reiterat declaratia conform careia il asteapta pe Stolojan la dialog si la prezentarea "alternativei care sa scoata PNL-ul dintr-o fundatura", desi, in opinia sa, platformistii nu propun nimic, decat o criza politica in partid si in Romania. Tariceanu a mai catalogat demisia ministrului Flutur din functia de vicepresedinte drept "o manifestare de slabiciune si disperare", pentru ca aceasta problema a platformei este o tema falsa. "Nu au o alternativa", a opinat Tariceanu, afirmand ca, de fapt, intentia celor care si-au dat demisia urmareste sa rastoarne raportul de forte din Alianta D.A. prin slabirea PNL-ului, mai mult, provocarea unei crize politice nu numai in PNL, ci in Romania, care sa duca la o situatie de instabilitate politica. "Va spun cu toata responsabilitatea. Avertizez ca se incearca mai mult decat slabirea PNL-ului. Se incearca provocarea unei crize politice nu numai in PNL, ci in Romania, care sa duca la o situatie de instabilitate politica", a concluzionat presedintele PNL, adaugand ca "a venit momentul sa se desparta apele in PNL, ca sa fim foarte clari, si in calitate de presedinte nu voi ceda presiunilor care vin din exteriorul partidului. Platforma Stoica-Stolojan a fost respinsa in cvasitotalitatea organizatiilor noastre".