Cautare

57 de rezultate pentru "radare" (2.84 secunde)
OZN-uri urmarite de radare militare (Autor: DAN D. FARCAS) Obiectele zburatoare neidentificate, de origine necunoscuta, efectuand manevre care sfideaza intelegerea noastra, la viteze imposibil de atins, sunt in mod regulat urmarite pe radar, laolalta cu confirmarile vizuale efectuate de catre piloti.
NORAD (North American Aerospace Defense Command), pe romaneste Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala, este un sistem de control aerospatial si de avertizare aerospatiala comun si Canadei. El consta dintr-o retea de radare, avioane si nave, ca si din comanda si controlul acestui masiv sistem.
La defilare mai participa autostatiile radio Harris, pe sasiu Chevrolet, vehiculele aflate in dotarea genistilor si a Politiei Militare, precum si blocul de tehnica al Fortelor Aeriene, deschis de un detasament de radare TPS-79 R.
Mai tarziu, centrul de la Otopeni a declarat ca obiectul a aparut de nicaieri si a fost vazut de 4-5 radare, din diferite locatii, care lucrau pe frecvente diferite.
Aici a aflat ca a fost vazuta, pe radare, o tinta neidentificata care cand aparea, cand disparea. Pentru a o intercepta, de la Craiova, a decolat un avion de vanatoare MiG-17.
A luat legatura cu fostii colegi (organul de trafic ACC Bucuresti) si i-a intrebat daca la ora respectiva au avut aeronave in zona sau daca ei au observat ceva pe radare in zona mea;
Filmul furnizat de statia de radare RAF Troodos a fost studiat cu atentie de experti fotografici din Londra, iar imaginile preluate din fotografia radarului au fost examinate de ofiterii de informatii.
Numeroase cazuri au implicat mai multi politisti in acelasi timp si multe dintre observatii au fost facute de la distante foarte mici si/sau au fost confirmate de observatori civili si de radare militare.
Cateva clipe mai tarziu, obiectul a disparut si de pe radare. A fost ceva extrem de ciudat, a spus el in interviu.
Teoria extraterestra a fost mult timp un mecanism implicit in conditiile absentei unor explicatii mai bune care sa explice aparitia unor fenomene aeriene misterioase cu performante tehnologice care uluiesc martorii oculari, lasa trasee pe radare si, uneori, interfera cu aviatia militara si cu sistemele de comunicatii.
Odata au fost trimisi doi piloti F-18 in locul unde obiectul era localizat pe radare. Ei au vazut acolo ceea ce au numit o nava tic-tac - alba, solida, neteda, de aproximativ 15 metri in lungime, colorata uniform, fara proeminente, nacele, sau aripi.
Nu e vorba doar de inregistrari video de la radare sofisticate, ci de faptul ca acestea sunt in conexiune cu datele de la Sistemul de aparare antiracheta Aegis, de la multe alte platforme militare, ca si cu martori posedand expertiza.
Chiar si dupa terminarea razboiului rece, ei s-au temut ca Uniunea Sovietica sau China au pus mana pe un OZN prabusit si ca recolteaza secretele sale, pentru a dezvolta avioane de lupta super-rapide, care ar putea si sa pluteasca nemiscate in aer, ori sa fie invizibile pentru radare.
Statia de radare de la Monte Cope, care era folosita si pentru navigatie, nu vedea nimic pe radar. Dupa aterizare, am completat, independent, rapoartele de incident care au fost prezentate comandantului nostru.
- Potrivit unor surse de incredere - scrie Nick Pope - cel putin doi dintre pilotii militari implicati au fost deja intervievati, iar un operator de radare a fost invitat ulterior sa depuna si el marturie.
Statia de radare de la Monte Cope, care era folosita si pentru navigatie, nu vedea nimic pe radar.Dupa aterizare, am completat, independent, rapoartele de incident care au fost prezentate comandantului nostru.
OZN-ul Tic-Tac, care a pus in miscare grupul de operatori USS Nimitz in 2004, nu a fost vazut doar de catre piloti si de camerele cu termoviziune, ci si de radare si mai multe sisteme de senzori de inalta tehnologie, asa cum este documentat intr-un raport de 13 pagini scris in 2009 pentru Pentagon.
Am scris pe larg, pe aceasta pagina, despre cazul, din 2004, indelung mediatizat, al portavionului USS Nimitz, in care piloti, tehnicieni radar si alti militari au reperat si urmarit, pe radare si pe camere cu infrarosu, timp de doua saptamani, mai multe OZN-uri in zona peninsulei Baja California.
In mai putin de 120 de secunde, OZN-ul a fost reperat din nou de radare. Se afla la o distanta de peste 60 de mile.
Noii bolizi vor fi dotati cu "cutie neagra" si radare, la fel ca un avion, in timp ce computerul de la bord va fi mereu conectat la internet.
google-analytics.com