Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN): Audiere privind prezenta extraterestra pe Pamant (Autor: Dan D. Farcas)
In perioada 29 aprilie - 3 mai 2013, s-a derulat la Washington asa-numita AUDIERE A CETATENILOR PRIVIND DEZVALUIREA (Citizen Hearing on Disclosure) privind dovezi ale unei prezente extraterestre pe planeta noastra. Actiunea a fost organizata la National Press Club din Washington, la o distanta de doua colturi de Casa Alba, de Paradigm Research Group, infiintat in 2004 si condus de Steven Bassett, activist politic, comentator si publicist, aparent cu ajutorul unei donatii de 1,1 milioane dolari, primita din Canada. Audierea a venit si ca un raspuns la faptul ca, in noiembrie 2011, la doua petitii ale aceluiasi grup, purtand mii de semnaturi, Casa Alba a raspuns:
- Guvernul Statelor Unite nu are nici o dovada ca exista o viata in afara planetei noastre, sau ca o prezenta extraterestra a contactat sau angajat vreun membru oarecare al speciei umane. In plus, nu exista nicio informatie credibila care sa sugereze ca vreo dovada in acest sens este ascunsa de ochii publicului.
Audierea privind Dezvaluirea isi propunea urmatoarele:
- Sa prezinte acele dovezi despre care Casa Alba spune ca nu exista si sa incerce sa realizeze ceea ce Congresul SUA nu a reusit sa faca - sa caute faptele legate de cea mai importanta problema a prezentului si a oricarui alt moment.
Intreaga Audiere a fost filmata ca baza pentru un viitor documentar intitulat EMBARGO ASUPRA ADEVARULUI. In comunicatul distribuit la sfarsitul audierilor se preciza:
- 39 de cercetatori, activisti, lideri politici, fosti membri ai serviciilor militare si ai unor agentii guvernamentale, reprezentand zece tari, au depus marturie in Washington, DC, in fata a 6 fosti membri ai Congresului Statelor Unite. Ca urmare a marturiilor, acesti membri emit urmatoarea declaratie: Intrucat: avand in vedere, evolutia ințelegerii stiințifice privind numarul de planete care pot intretine viata din galaxia in care se afla Pamantul, ar fi culmea aroganței sa se afirme ca oamenii sunt singurele ființe simțitoare in aceasta galaxie; Intrucat: avand in vedere ca martori credibili au adus dovezi stiintifice coplesitoare documentand prezența curenta a unor vehicule aeriene neidentificate si inexplicabile, despre care mulți cred ca reflecta o inteligența extraterestra; Și intrucat: avand in vedere implicațiile enorme la nivel mondial in cazul in care aceste nave sunt, intr-adevar, de origine extraterestra, o astfel de problema este o chestiune de competenta Adunarii Generale a Națiunilor Unite; Noi subsemnatii cerem Fundatiei pentru Audierea Cetatenilor sa-si foloseasca oficiile sale pentru a organiza parțile interesate si sa colecteze fondurile necesare pentru a cauta sa realizeze o campanie la nivel mondial pentru a convinge una sau mai multe națiuni sa propuna o rezoluție in cadrul Adunarii Generale, cerand ca Națiunile Unite sa sponsorizeze o conferința mondiala avand ca obiectiv posibilele dovezi ale unei prezente extraterestre pe planeta noastra. Noi subsemnații ne angajam sa sprijinim acest efort.
Ca urmare a acestui comunicat, Bassett a anuntat ca Fundatia pentru Audierea Cetatenilor va incepe in scurt timp colectarea de fonduri pentru a face pasii necesari catre o rezolutie favorabila in acest sens in Adunarea Generala ONU. Intre martorii prezenti erau mai multe personalitati cunoscute din domeniu, de pilda: tanton Friedman (Canada), A. J. Gevaerd (Brazilia), medicul Steven M. Greer, fostul ministru Paul Hellyer (Canada), jurnalista Linda Moulton Howe, chirurgul Dr. Roger Leir, cel care a extras cele mai multe presupuse implanturi, Dr. Jesse Marcel, Jr., martor la incidentul de la Roswell, astronautul Dr. Edgar Mitchell, ufologul Roberto Pinotti (Italia), Nick Pope (Regatul Unit), Lt. Col. Kevin Randle, Capitanul Robert Salas, ufologul Donald Schmitt.
Mentionam mai jos cateva dintre depozitiile facute.
George Filer III, fost maior U.S. Air Force, ofiter de informatii si pilot cu 5000 de ore de zbor, a descris in detaliu intalnirea sa cu un OZN. In ianuarie 1962 era stationat la baza RAF din Sculthorpe, Anglia. Terminase de realimentat avionul de vanatoare, la 9000 metri altitudine, deasupra Marii Nordului, cand a fost anuntat de la punctul de control din Londra ca radarul a observat o aeronava neidentificata, la 300 de metri deasupra unei zone intre Oxford si Stonehenge. Era aproape de apusul soarelui cand au primit ordin sa intercepteze obiectul. De la 30 de kilometri, radarul avionului a prins tinta.
- Era un ecou extraordinar de puternic, ca cel produs de un pod sau un vapor de mari dimensiuni. Aceasta nava era mai mare decat tot ce am vazut in aer pana atunci. Imi amintea de ecoul radar al Podului Brooklyn (1800 m) sau al Podului Firth of Forth din Scotia (2500 m).Semnalul era clar si solid, nu ca cele primite de la un nor. Apreciam ca nava aceea trebuia sa fi fost din otel sau un metal rezistent. Aveam 680 km/h, iar cand am ajuns la o distanta de 16 kilometri, OZN-ul a realizat, aparent, ca venim sa-l interceptam... Era o noapte intunecata; vedeam in fata noastra doar lumini difuze, cam ce cele ale unui crucisator pe mare. Cand eram la 8 kilometri, brusc OZN-ul de parca a inviat; luminile s-au intensificat extraordinar de mult, iar obiectul a accelerat intr-un mod similar cu decolarea, noaptea, a unei navete spatiale si a disparut. Am aflat ulterior ca astfel de nave uriase sunt numite nave-mama, deoarece, la fel ca un port-avion, ele poarta nave de mai mici dimensiuni.
Filer a intrebat Punctul de Control din Londra daca a fost lansata vreo racheta in zona; dar cei de acolo erau tot atat de nedumeriti ca si el. (n.n. transformarile valorilor in sistemul metric ne apartin). Desi incidentul a fost mentionat in registrul de navigatie, ca si in raportul de operatii al zilei urmatoare, nu i s-a acordat o atentie speciala. Totusi, dupa cateva saptamani, Filer si echipajul sau au primit o invitatie sa ia masa cu printul Filip, duce de Edinburgh (sotul reginei Elisabeta II), care era interesat de cele intamplate. Intre altele, printul a mentionat:
- Unchiul meu, care m-a crescut, contele Mountbatten, a vazut un OZN de aproape, in timp ce era in marina militara. Eu insumi am discutat in multe ocazii cu alte echipaje de aviatori care au fost trimise sa intercepteze OZN-uri. Acest complex de la Stonehenge si Silbury Hill din Anglia, ar putea reprezenta de fapt vizite ale unei rase nepamantene, intr-un trecut indepartat.
O alta depozitie, de 15 minute, inregistrata video, a venit de la un fost ofiter superior, care nu si-a divulgat identitatea. Avand 77 de ani, era vizibil intr-o stare precara de sanatate. Ofiterul lucrase pentru CIA in 1958 in perioada presedintelui Dwight Eisenhower, fiind implicat si in politica din jurul proiectului Blue Book destinat fenomenului OZN. Bassett a subliniat ca omul a primit, in decursul timpului, numeroase amenințari sa nu vorbeasca, dar acum, simtind ca i se apropie sfarsitul, era decis sa rupa tacerea care i-a fost impusa. El a fost intervievat de doi cercetatori, prezenti la Audiere: Linda Moulton Howe si Richard Dolan. Dupa vizionarea filmului, Linda Moulton Howe a autentificat acreditarile fostului oficial CIA, ca si depozitia sa, spunand ca in 1994 ea a petrecut trei zile cu el, inregistrand unsprezece casete audio de 90 de minute. Doar ca, la trei zile de la intoarcerea ei acasa, a primit un telefon in care ofiterul i-a spus ca el si sotia sa au fost amenintati cu represalii in cazul in care ceea ce s-a inregistrat pe banda ar deveni public. Richard Dolan, care este vizibil in video, a confirmat si el autenticitatea sursei. Steve Bassett a comentat ca acest caz ne face sa intelegem mai bine suferinta multor fosti militari sau oficiali guvernamentali, care sunt obligati sa traiasca intr-o lume de secrete si de teama, datorita acestui embargo asupra adevarului” privind intalnirile cu nepamantenii.
- Intr-un fel, acest video reprezinta pe acei multi care n-au putut veni in fata unor comisii ca aceasta, oameni care ar vrea sa vorbeasca dar le vine foarte greu. Marea majoritate a persoanelor care au avut de-a face cu acest subiect, lucrand pentru guvern, incepand inca din anii '40, au avut acces la informatii pe care sa le duca in mormant, fara a avea voie sa vorbeasca despre ele daca li s-a spus sa nu vorbeasca.
O alta depozitie vine de la Gary Heseltine din Regatul Unit, proaspat pensionat din politia britanica, pentru care a lucrat timp de 24 de ani, afirma ca vorbeste in numele tuturor ofiterilor de politie din lume care au fost martori ai unor intalniri OZN. El a creat in 2002 un site destinat rapoartelor de acest tip, venite de la politistii britanici. In 2013 avea pe acest site peste 425 de cazuri, dintre anii 1901 si 2012, implicand peste 940 de ofiteri britanici de politie. O statistica arata ca peste 70% sunt cazuri raportate de mai multi ofiteri, permitand o coroborare a evenimentelor. Unele astfel de cazuri au avut si 6 sau mai multi martori politisti, care au vazut cele intamplate din locatii geografice diferite.
- Intr-un caz particular, din noaptea de 30/31 martie 1993, numit incidentul Cosford, 24 ofiteri de politie au urmarit cel putin un obiect, de-a lungul a sase comitate din Marea Britanie. Multi ofiteri au observat, in apropierea locului in care stateau, nave structurate, de dimensiuni impresionante, de la zeci de picioare pana la multe sute de picioare (aproximativ de la 10 metri la sute de metri n.n.).
- Heseltine a reprodus 3 cazuri britanice din baza sa de date. In octombrie 1984, in apropierea bazei RAF Northholt din Middlesex, 2 ofiteri de politie in uniforma, care patrulau in zona, au zarit o nava triunghiulara neagra, plutind tacut la joasa inaltime. Avea marimea a 3 terenuri de fotbal. Cand Heseltine le-a cerut martorilor sa precizeze mai clar ce au vrut sa spuna, martorul a spus ca estimarea era precisa deoarece l-au vazut chiar deasupra a 3 terenuri de fotbal alaturate.
- Intr-o alta ocazie, in octombrie 1978, 3 politisti in uniforma au observat, intr-o zona rurala din Buckinghamshire, un obiect imens (descris ca avand dimensiunile unui teren de fotbal) care s-a materializat intr-o clipa, brusc si fara zgomot, in fata ochilor lor si foarte aproape de locul in care stateau. Mai multe obiecte de mici dimensiuni zburau in jurul navei principale, care a proiectat o fasie larga de lumina spre sol, in timp ce a traversat peisajul timp de cateva minute, dupa care a disparut intr-o clipita. Martorii spuneau ca a fost de parca cineva ar fi aprins iar apoi ar fi stins un bec.
- In mai 1981 sau 1982, 2 politisti inarmati protejau un ministru conservator intr-o locatie secreta din North Yorkshire. La 5:30 dimineata, in timp ce patrulau in jurul resedintei, au observat ca lumina rasaritului de soare s-a intunecat brusc. Cand au privit in sus, sa vada ce s-a intamplat, au vazut un obiect cilindric enorm, purpuriu inchis, lung cat un teren de fotbal si cu un sasiu pronuntat in partea de jos, plutind deasupra casei la o altitudine de 60-90 metri. Obiectul a ramas nemiscat timp de 5-10 minute; apoi, brusc si fara zgomot, a accelerat spre orizont cu o viteza extraordinara si s-a facut nevazut.
- Alte 2 tari care i-au atras atentia lui Heseltine au fost Statele Unite si Belgia. Multe cazuri din SUA sunt iesite din comun, asa cum a ilustrat cu doua exemple. Imediat dupa miezul noptii, pe 14 decembrie 1994, 15 ofiteri de politie din comitatul Trumbull, statul Ohio, au observat mai multe OZN-uri circulare, din puncte geografice diferite. Intr-unul dintre cazuri, motorul automobilului sergentului Toby Meloro s-a oprit brusc. Cand a coborat din vehicul, el a observat un OZN plutind chiar deasupra capului sau. Indata ce obiectul s-a indepartat, fara zgomot, masina a putut fi repornita si politistul a si urmarit pentru scurt timp aparitia.
- Pe 5 ianuarie 2000, in Illinois, mai multi ofiteri de politie au observat, din locatii geografice diferite si uneori de foarte aproape, o nava triunghiulara imensa.
- In sfarsit, Heseltine a tinut sa mentioneze ca intre 1989 si 1991 sute de ofiteri de politie au vazut obiecte triunghiulare de mari dimensiuni pe cerul Belgiei. Numeroase cazuri au implicat mai multi politisti in acelasi timp si multe dintre observatii au fost facute de la distante foarte mici si/sau au fost confirmate de observatori civili si de radare militare. Heseltine a subliniat in incheiere:
- In numele tuturor ofiterilor de politie din lume, ca ceea ce au observat multi dintre ei au fost nave autentice, de natura fizica si care au manevrat intr-o maniera pe care politistii care au fost martori n-au mai vazut-o nici inainte nici dupa respectivele intalniri. Cer acestei adunari sa accepte marturiile lor colective ca autentice, oferind dovezi suplimentare convingatoare ca multe dintre aceste observatii reprezinta nave structurate, iesite din comun si necunoscute, care zboara in spetiul aerian pamantean. Eu cred ca marturiile colective, dovezile prin imagini si urme fizice, adunate in peste 60 de ani de cercetare OZN, reprezinta o confirmare coplesitoare a faptului ca unele observatii OZN reprezinta o implicare extraterestra in curs de desfasurare pe planeta Pamant.
Un alt participant important la lucrarile AUDIERII CETATENILOR PRIVIND DEZVALUIREA a fost Stanton Friedman:
- Dupa opinia mea dovezile sunt covarsitoare ca planeta Pamant este vizitata de nave spatiale extraterestre controlate inteligent. Cu alte cuvinte, unele (subliniat de 33 de ori), unele OZN-uri sunt nave spatiale extraterestre, cele mai multe nu sunt.
Cu putin timp inainte de conferinta, el a difuzat un text critic impotriva articolului The Science Behind UFOs publicat de Phil Plait in revista Astronomy Magazine, articol pe care-l numea un splendid exemplu al falimentului intelectual al pseudostiintei si anti-ufologiei. Plait, ca orice astronom, era de presupus ca sustinea imposibilitatea calatoriilor interstelare, deci si imposibilitatea unei prezente extraterestre pe Pamant. Iar daca e imposibil, ce rost ar mai fi avut (nu-i asa?) sa caute dovezi pro sau contra. Friedman constata ca in privinta fenomenului OZN s-au publicat, in timp, 5 studii stiintifice de mari dimensiuni. Plait nu mentioneaza niciuna. Exista cel putin 12 teze de doctorat privind OZN-urile. Niciuna nu este mentionata. Exista numeroase inregistrari radar-vizuale. Niciuna nu e mentionata. Ted Phillips a inventariat peste 5000 urme fizice ale trecerii unor OZN-uri, colectate din 95 de tari. Niciuna nu e mentionata. Exista un numar de cazuri de rapiri OZN bine investigate, de profesionisti precum psihiatrul Dr. John Mack de la Universitatea Harvard. Niciuna nu e mentionata. Dintre studiile amintite, cel mai mare este PROJECT BLUE BOOK SPECIAL REPORT NO. 14. Realizat de ingineri si cercetatori de la Battelle Memorial Institute, prin contract cu US Air Force, in 1954. Studiul include 200 de tabele, grafice, harti etc, analizand 3201 observatii OZN, din care 21,5% sunt listate ca necunoscute, complet separat de 9,3% incadrate la informatii insuficiente. Observatiile au fost clasificate si dupa calitatea observatorilor (de pilda aviatori, astronomi etc.). Cu cat aceasta calitate era mai buna, cu atat era mai mare si procentul de cazuri neidentificate. O analiza statistica de tip chi-patrat a aratat ca probabilitatea ca observatiile necunoscute sa fie de fapt cunoscute” prost clasificate era mai mica de 1%. Un alt studiu, de 247 de pagini, este cel care a urmat audierilor din 29 iulie 1968 in fata comisiei pentru stiinta si astronautica a Casei Reprezentantilor SUA, continand depozitiile a 12 oameni de stiinta, dintre care trei astronomi, intre care J. Allen Hynek, seful departamentului de astronomie de la Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois, si timp de 20 de ani consultant OZN al Air Force. Cea mai cuprinzatoare prezentare a fost cea a Dr. James E. McDonald, cercetator principal fizician la departamentul de stiinte ale atmosferei, de la Universitatea din Arizona. El a analizat 41 de cazuri separate, inclusiv observatiile facute de astronomi precum Dr. Clyde Tombaugh, descoperitorul planetei Pluton, sau cazuri cu mai multi martori si cazuri radar-vizuale. Si RAPORTUL STIINTIFIC PRIVIND OZN-URILE (Raportul Condon) elaborat la Universitatea Colorado analizase detaliat 117 cazuri, dintre care 30% nu au putut fi identificate. Totusi cartea lui Plait vorbeste doar despre un singur caz, fotografia facuta pe 11 mai 1950 de sotii Trent in McMinnville, Oregon, recunoscand ca:
- Aceasta este unul dintre putinele rapoartele OZN in care toti factorii investigati: geometric, psihologic si fizic par sa fie in concordanta cu afirmatia ca un obiect extraordinar de zbor, argintiu, metalizat, in forma de disc, avand zeci de metri in diametru si fiind evident artificial, a zburat in vazul a doi martori.
In seara de 13 martie 1997, o formatie neidentificata de dimensiuni impresionante a trecut plutind deasupra statelor Arizona si Nevada din SUA, ca si peste statul mexican Sonora. Pe o distanta de 480 de kilometri, ea a fost descrisa, in diverse moduri, de mii de martori care au urmarit fenomenul timp de 3 ore. Explicatia lui Plait, ca a fost vorba doar de o formatie de avioane, este ridicola, intrucat martorii vorbeau de un obiect imens, care zbura fara zgomot si foarte incet, obturand cerul deasupra lui. Nu existau luminile rosu si verde obligatorii la avioane. Un martor important a fost chiar guvernatorul de atunci al Arizonei, Fife Symington, fost ofiter si pilot in aviatia militara.

Sursa: asfanufo.ro