SC Turism Felix a incheiat oferta publica primara de vanzare de actiuni, investitorii de pe piata de capital romanesc subscriind in intervalul
10 iulie-18 august 61,71% din pachetul de 77 de milioane de actiuni scos la vanzare prin aceasta oferta.
Conform comunicarii Bursei de Valori Bucuresti, valoarea totala a celor 47.513.653 de actiuni subscrise, la pretul de 0,6 lei/actiune, este de 28.508.191,80 de lei. Cei mai importanti investitori astfel atrasi sunt SIF Oltenia, prezent in actionariatul societatii din anul 2003, care a achizitionat in cadrul ofertei publice 17.693.201 actiuni, in valoare de 10.615.920,60 de lei, SIF Moldova, de asemenea actionar existent - 3.336.228 de actiuni, SIF Muntenia, cu 6 milioane de actiuni, SIF Banat-Crisana, cu 5 milioane de actiuni
si FDI Intercapital Bucuresti, cu 170.000 de actiuni, precum si alte cateva zeci de persoane fizice de pe tot teritoriul tarii, cu pachete cuprinse intre 1.000 si 33.000 de actiuni. Prima etapa a ofertei publice s-a incheiat in data de 8 august, pana la care actionarii existenti au subscris 31,15% din pachetul de 77 de milioane de actiuni oferite, adica 23.982.523 de actiuni, in valoare de 14.389.513,8 lei. Toti actionarii importanti si-au exercitat astfel dreptul de preferinta - SIF Transilvania, SIF Oltenia, Rieni Drinks, European Drinks, SIF Moldova, administratorii si conducerea executiva, alte persoane fizice si juridice, care au subscris, in majoritate, pachete de actiuni corespunzatoare detinerilor avute in cadrul societatii de turism balnear.
"Adunarea Generala a Actionarilor SC Turism Felix SA a decis ca suma totala atrasa de pe piata de capital prin aceasta oferta publica sa fie orientata prioritar catre investitii de modernizare, pregatirea personalului si promovarea serviciilor. De altfel, societatea deruleaza in acest an, din surse proprii, un program de investitii de aproape 50 de milioane de lei, orientat in principal catre renovarea si extinderea Complexului International, precum si catre modernizarea si dezvoltarea serviciilor de agrement oferite in cele doua stranduri cu apa termala. Circa 60% din aceste obiective de investitii au fost deja realizate si puse in functiune, astfel incat societatea estimeaza ca va depasi in luna august 2006 sumele planificate prin BVC in ceea ce priveste profitul, ceea ce indreptateste asteptarile societatii, de depasire substantiala a profitului anual programat", spune Livia Oprea, directorul de marketing al societatii.
SC Turism Felix SA, prima societate din turismul balnear care a apelat la o oferta publica pentru majorarea capitalului sau social, ocupa pozitia de lider in domeniul balnear romanesc si a derulat in ultimii trei ani un program de investitii semnificative. Societatea detine peste 3.100 de locuri de cazare in zece complexuri hoteliere de trei stele - Termal, Nufarul si International, apoi Poienita, Mures, Somes, Unirea si Lotus de doua stele, precum si Felix si Complex Pavilioane, clasificate la o stea, sase baze de tratament balnear, doua stranduri cu apa termala, spatii si capacitati pentru servirea mesei, organizarea de conferinte, petrecerea timpului liber.