DeCeNews informeaza: Geoana ii face jocul lui Basescu. Il cheama in Parlament pentru a evita manifestatia de la Focsani

Mircea Geaona a tinut sa-si tina primul discursul la Sedinta Extraordinara a Parlamenului. El a folosit prilejul pentru a-l chema in Parlament de ziua Unirii pe Traian Basescu pentru a sustine primul discurs dupa izbucnirea revoltelor populare. Invitatia este una cu substrat, mai ales in aceste zile de manifestatii in strada ale oamenilor. Nu exista alt loc mai sigur pentru Traian Basescu ca sa scape de furia multimii si de obligatia morala de a merge la manifestatiile de la Focsani.
Mircea Geoana a parut nerabdator sa tina primul discurs, iar motivul a fot relevat ulterior. Apelul direct adresat de la tribuna Parlmentului a fost un mesaj de care presdintele Traian Basescu se va agata si va rosti primul discurs dupa izbucnirea protestelor chiar in fata Parlamentului.
Motivele sunt lesne de inteles. In primul rand securitatea pe care o ofera Parlamentul este exact ceea ce are nevoie Basescu. In plus, daca va fi huiduit de opozitie, PDL va putea sutine ca a fost o reactie politica si nu una populara.
Reprezentantii Opozitiei au anuntat ca nu vor participa la Sedinta Extraordinara de maine preferand sa mearga in strada alaturi de oameni pentru a celebra Unirea.
In al doilea rand Basescu va evita sa mearga la Focsani de ziua Unirii si nu va lua contact cu masele de oameni prezente in strada.