Cautare

262 de rezultate pentru "teleorman" (3.12 secunde)
Chiar si in judetele din Campia Romana - principala zona agricola a Romaniei, insamantarile au fost intarziate, lucrarile fiind efectuate in proportie de 85% in Dolj, 74% in Teleorman, 65% in Dambovita, 65% in Ilfov, 54% in Gorj, 44% in Calarasi sau 30% in Braila!
Cele mai mari sume au fost virate in conturile directiilor agricole Teleorman, Dolj, Calarasi si Ialomita. De asemenea, potrivit lui Moldovan, Ministerul acorda prime diferite pentru laptele livrat la procesare, in functie de perioada si de zona.
Astfel, au fost inundate 9.450 de hectare de terenuri agricole in Arges, 16.976 in Calarasi, 1.046 in Constanta, 3.251 in Dolj, 20.185 in Giurgiu, 381 in Gorj, 8.743 in Olt, 59.128 in Teleorman, 791 in Tulcea si 2.766 in Valcea.
ßi in judetul Teleorman, zona propice cultivarii legumelor, preturile au crescut in ultima saptamana cu aproximativ 50%. Rosiile, ardeiul gras, morcovii, vinetele, castravetii si fasolea verde nu mai au nici pretul, dar nici gustul de anul trecut.
Cincisprezece olteni (13 din Dolj, unul din Teleorman si unul din Valcea) au primit ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate de Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Craiova certificate internationale care atesta faptul ca au absolvit cursurile programului international pentru sprijinirea si dezvoltarea antreprenorilor "Empretec".
Inundatiile au mai afectat si judetele Alba (755,5 ha), Gorj (698 ha), Ialomita (1.675 ha) si Teleorman (739 ha).
Eligibile sunt judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta. Domeniile prioritare sunt turismul, dezvoltarea institutionala, protectia mediului, managementul resurselor de apa, cooperare in domeniul sanatatii etc.
Din aceeasi sursa mai aflam ca este posibil sa fie inundate alte 45.465 ha daca se va recurge in urmatoarele zile la deversari controlate in judetele Braila, Calarasi, Giurgiu, Ialomita si Teleorman.
Eligibile vor fi judetele de la granita de sud a tarii (Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta), precum si districtele bulgaresti corespondente.
Prefectii din Alba, Arges, Arad, Bacau, Bistrita Nasaud, Bihor, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caras Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea au fost avertizati ca in aceste zone va ploua torential.
Aria eligibila a acestuia cuprinde judetele Constanta, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti - din Romania si districtele Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Razgrad, Dobrich si Silistra - din Bulgaria.
Pana in prezent, BCR a achizitionat circa 157 de kilograme de aur, avand deschise puncte de lucru pentru acest serviciu in Bucuresti si la sucursalele judetene din Arad, Dolj, Salaj, Suceava, Teleorman, Vrancea si Mures.
Cu 2.979 de angajati, societatea este cea mai mare companie de distributie si furnizare a energiei electrice din sudul tarii, avand ca arie de distributie judetele Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea si furnizeaza energie pentru 1,37 milioane de consumatori.
Alte 4,5 milioane de lei au fost alocate pentru 18 localitati din judetul Teleorman pentru plata ajutorului social si a salariilor asistentilor care ingrijesc persoanele cu handicap grav.
Cu pretul platit pentru doar un metru patrat de teren in Cartierul Primaverii, adica 3.500 de euro, se poate cumpara o mica mosie, de 5-6 hectare, in Teleorman si de 10-12 hectare in Vaslui, arata expertul imobiliar Artur Silvestri.
Cele mai ridicate rate ale somajului se inregistreaza in judetele Vaslui (11,2%), Mehedinti (9,1%), Gorj (8,7%), Ialomita (8,7%) si Teleorman (8,2%).
Restul fondurilor alocate pentru modernizare vor merge in judetele Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.
Acestea sunt Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Bucuresti, Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Vaslui, Vrancea, Arad, Maramures, Satu Mare, Timis, Bihor, Alba, Cluj, Hunedoara, Mures, Salaj si Covasna.
Restrictia se aplica pe toate drumurile nationale din judetele Arad, Timis, Hunedoara, Caras - Severin, Bihor, Salaj, Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Buzau, Calarasi, Braila, Ialomita, Ilfov, Vrancea, Galati, Bacau si Vaslui.
In aria eligibila a programului sunt cuprinse judetele Mehedinti, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta. De altfel, primarii comunelor constantene au demarat deja o serie de parteneriate cu omologii lor bulgari, in vederea realizarii proiectelor pentru accesarea fondurilor europene.
google-analytics.com