Guvernul a alocat ieri peste 24 de milioane de lei pentru repararea si modernizarea infrastructurii din 12 judete. Cea mai mare suma, de aproape cinci milioane de lei, a fost alocata judetului Valcea. Alocarile substantiale pentru olteni s-ar putea explica si prin vizita intreprinsa de premier cu o zi inainte in Ramnicu Valcea. Suma alocata pentru acest judet va fi utilizata pentru reabilitarea drumului judetean Gura Vaii - Muereasca - Manastirea Frasinei, afectat de calamitati. De asemenea, autoritatile locale din orasul val-cean Horezu au primit peste 1,1 milioane de lei pentru reabilitarea spitalului si a unor unitati de invatamant din localitate.
Alte 4,5 milioane de lei au fost alocate pentru 18 localitati din judetul Teleorman pentru plata ajutorului social si a salariilor asistentilor care ingrijesc persoanele cu handicap grav.
Banii vor mai fi utilizati pentru achitarea restante-lor unor institutii la plata energiei electrice, achizitia combustibilului necesar incalzirii unitatilor de invatamant si reabilitarea infrastructurii.
Au mai primit bani judetele Maramures, Iasi, Ialomita, Harghita, Covasna, Constanta, Alba, Salaj, Suceava si Bihor.
Banii alocati provin din Fondul de rezerva bugetara, aflat la dispozitia Guvernu-lui. (M.H.)