Cautare

3649 de rezultate pentru "romanii" (4.34 secunde)
Trecand la o alta problema, credeti ca romanii sunt pregatiti pentru integrarea in Uniunea Europeana? ... Romanii sunt pregatiti mai degraba sentimental, nu si practic. ... Romanii inca asteapta sa traiasca bine si nu cred ca, in acest moment, ei simt acest lucru.
In orice caz spun si aici ce am spus in tara, ca oamenii politici pot fi responsabili de foarte multe lucruri, dar romanii trebuie sa stie ca sunt momente cand natiunea in ansamblul ei este apreciata, iar atasamentul fata de valorile europene, au ocazia romanii acum, sa-l demonstreze prin prezenta la vot, indiferent ce cred despre clasa politica.
Ei, (romanii - n.r.), la vremea lor, s-au legat cu dracul, cu diavolul, ca sa ocupe teritoriul nostru, Basarabia, cum spun ei.
"O sa treaca 20 de ani pana cand romanii vor intelege ce inseamna cu adevarat democratia". Inteleg acum romanii ce e democratia sau si-o imagineaza tot ca un sistem perfect menit sa inlocuiasca sistemul perfect pe care il reprezenta, in mentalul colectiv, comunismul?
Noi, romanii, nu am cautat si nici nu am provocat aceasta criza economica. Noi, romanii, nu am dorit si nici nu am ezitat sa ne confruntam cu cea mai mare incercare financiara prin care trec statele lumii de la cel de-al Doilea Razboi Mondial.
Intalnirea premierului Calin Popescu-Tariceanu cu romanii din diaspora s-a concretizat in propunerea venita din partea romanilor care traiesc in strainatate de a avea un reprezentant in Parlamentul Romaniei. ... Romanii din diaspora vor sa fie reprezentati in Parlamentul Romaniei.
„Romanii se considera inteligenti, priceputi, dar nu cred in ei insisi, in tara lor, asa cum o fac germanii, belgienii, elvetienii si alte popoare din UE. ... Acesta a adaugat ca sentimentul de inferioritate fata de natiunile occidentale este unul fals, indus in timp, de care romanii trebuie sa scape.
Plan pentru romanii din Covasna si Harghita Pentru ca BP s-a desfasurat in judetul Covasna, unde romanii sunt minoritari, liderul PSD, Mircea Geoana, s-a aratat preocupat de soarta acestora.
Pe 2 decembrie trecut, la Pungesti, se loveau romanii pe romani cu ciomegele, dar in Bucuresti era bal cu toalete de mii de euro, purtate de cocotele politice si corporatiste. ... Din pacate, la noi, romanii, tacerea este un narav vechi al clerului. ... "romanii au uitat sa traiasca vertical"?
Intrebat daca autoritatile romane si clasa politica romaneasca vor fi in masura sa se descurce in absenta recomandarilor europene fara sa provoace haos dupa 1 ianuarie 2007, Scheele a precizat ca "nu vor mai exista rapoartele Comisiei Europene, deci va fi foarte important ca clasa politica romaneasca, societatea civila, romanii in general sa-si asume responsabilitatile" si a spus ca nu este de parere ca de la 1 ianuarie 2007 va fi haos.
Daca ar avea puterea divina de a-i judeca pe politicieni si de a-i trimite in lumea de dincolo impartiti in "buni" si "rai", 13,9 la suta dintre romanii cu drept de vot l-ar trimite pe presedintele Traian Basescu in...
Deputatul PD de Covasna Petre Strachinaru a declarat ieri ca, alaturi de deputatul Mircea Dusa (deputat PSD de Harghita), va introduce la Parlament o veche initiativa a societatii civile romanesti din cele doua judete, unde romanii sunt minoritari numeric, pentru ca romanii sa fie reprezentati din oficiu in Parlament.
Vicepresedintele PD, Anca Boagiu, a declarat ca democratii cer premierului, Guvernului si MAE sa nu limiteze numarul de sectii de votare pentru romanii din afara granitelor, pentru ca printr-o astfel de masura li s-ar afecta acestora dreptul constitutional de a participa la referendum.
Trei sferturi dintre românii prezenti la urne au votat împotriva demiterii sefului statului si doar un sfert au votat pentru, potrivit unui sondaj de opinie efectuat de Insomar si Metro Media Transilvania (MMT) la iesirea de la urne.
Vicepresedintele PSD Madalin Voicu este de parere ca nu e atat de grav faptul ca presedintele Traian Basescu a folosit expresia "tiganca imputita" la adresa unei jurnaliste, pe cat este acela ca romanii voteaza "fara creier" un astfel de "personaj".
Romanii din Covasna ti Harghita cer in continuare o intrevedere cu pretedintele Traian Basescu, pe care l-au atteptat ieri la Festivalul Ciobanatul de la Intorsura Buzaului.
"Daca romanii nu vor stabili regulile, o vor face politicienii pentru ei", a declarat Basescu, care a subliniat ca nu citeste o declaratie scrisa, ci se exprima liber, dorind sa-si faca publice gandurile despre ziua referendumului si a alegerilor europarlamentare.
„Consideram ca este de datoria noastra sa punem la indoiala discursul excesiv folosit de unii dintre politicienii italieni atunci cand fac referire la romanii ce traiesc in tara dumneavoastra.
In 2008, romanii au dat spaga cel mai des pentru a avea acces la serviciile medicale. ... Cercetarea sociologica a aratat ca, in 2008, romanii au dat cel mai des spaga pentru a avea acces la serviciile medicale, majoritatea cetatenilor nereclamand faptul ca au fost nevoiti sa dea mita.
Romanii considera Parlamentul drept cea mai corupta institutie, legislativul fiind urmat in clasament de partidele politice si justitie, arata Barometrul Global al Coruptiei 2009, publicat miercuri de Transparency International.
google-analytics.com