Daca ar avea puterea divina de a-i judeca pe politicieni si de a-i trimite in lumea de dincolo impartiti in "buni" si "rai", 13,9 la suta dintre romanii cu drept de vot l-ar trimite pe presedintele Traian Basescu in... Rai.

Urmatorii in drumul spre Paradis ar fi Gigi Becali (10,2 l%) si Ion Iliescu (9,4 %), releva rezultatele, publicate duminica, ale unui sondaj de opinie efectuat de Biroul de Cercetari Sociale (BCS). In valul al doilea ar porni spre Rai Theodor Stolojan (3,5%), Corneliu Vadim Tudor (2,9%) si Calin Popescu-Tariceanu (2,7%).
Acelasi sondaj intreprins in ajunul Sarbatorilor de iarna evidentiaza ca alegatorii romani l-ar pune in fruntea alaiului politicienilor romani in drumul lor catre Iad pe Ion Iliescu (15,5%), urmat de Train Basescu (8,4%) si de Adrian Nastase (7,6%).

Primul la lucruri bune facute in viata - Mugur Isarescu

Dupa lucrurile bune facute in viata, in timpul mandatului lor, romanii cred ca cele mai mari sanse de a fi ales de Dumnezeu pentru Rai va fi Mugur Isarescu - cu 30 % din voturi, urmat de Traian Basescu - 29% si Theodor Stolojan - 25%. In "partea cealalta" s-ar afla, potrivit BCS, doi fosti presedinti, Ion Iliescu - 37%, Emil Constan-tinescu - 31%, si un fost prim-ministru - Nicolae Vacaroiu - 31%. Tot in seama lui Dumnezeu este pusa cresterea popularitatii lui Gigi Becali (42% din romani cred ca rolul Domnului a fost unul mare si foarte mare), asa cum 33 la suta cred ca Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale gratie ajutorului lui Dumnezeu.
In schimb, cred romanii, rolul lui Dumnezeu a fost ceva mai mic in pierderea sprijinului popular de catre PSD - 26 la suta - si in marginalizarea politica a lui Adrian Nastase - 24%.
Sondajul a fost realizat in perioada 29 noiembrie - 4 decembrie pe un esantion reprezentativ de 1.190 de persoane in varsta de peste 18 ani, in 83 de orase si sate din 40 de judete, avand o eroare statistica de plus/minus 3%.