Cautare

4290 de rezultate pentru "rezultate titularizare centru de examinare lic m eminescu oradea" (2.79 secunde)
Am lucrat cu Miron Manega la ziarul NATIONAL, in perioada cand publicatia era condusa de jurnalistul Gica Voicu, cel care a murit de curand, cu o luna inainte de a implini 59 de ani.
Este vorba de presa profesionista, asa cum spune si titulatura acestei bresle: ... De la pilonii jurnalismului care continua din ieri spre maine pana la prezentul viu si pulsand al breslei, UZPR este in plina actiune si revista Uniunii ii prezinta suflul profesional in obisnuitele conditii grafice remarcabile.
Astazi, 18 mai, se implinesc 23 de ani de cand scriitoarea Areta Sandru a murit.
Editura Casa Radio organizeaza vineri, 3 octombrie, la ora 12:00, in foaierul Salii de concerte Radio Romania, la un Moment poetic in interpretarea lui Florian Pittis.
Eva Constantinescu i-a dedicat poetului Mihai Eminescu o poezie care este publicata in volumul sau, Obsesii, lansat in aceasta toamna si care s-a bucurat de un real succes. In ceas aniversar, versurile Evei Constantinescu ne reamintesc de dorul nostru fara leac si fara sfarsit, dorul de Eminescu.
- Andreea Mihaela Stefan este un proaspat grafician ce a absolvit studiile de Masterat la Facultatea de Arte Plastice, sectia Arte grafice.
Artistul plastic Traian Nica Tuckman a donat comunei Stefan cel Mare din judetul Vaslui 110 lucrari de pictura, dintre care 70 pentru noua scoala din Stefan cel Mare, 30 de lucrari catre Centrul Cultural din satul Muntenesti si 10 la Scoala Brahasoaia.
Maxima din titlu este concluzia primei scrisori prin care Mihai Eminescu i-a marturisit dragostea Veronicai Micle, pe care o cunoscuse cu 7 ani in urma. Pe 4 august 1879, Veronica Micle a ramas vaduva, iar intre 5 si 11 august 1879 Mihai Eminescu a scris randurile de mai jos:
Ziua Culturii Nationale este o sarbatoare nationala, care are loc anual in Romania pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta, si efortul academic. Aceasta zi din ianuarie a fost aleasa ca Zi a Culturii Nationale, intrucat reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, Mihai Eminescu.
Tinerilor care abilitati de comunicare le adresez indemnul de a nu tasta doar "imi place", ci si distribuie ideile Unirii. ... Gasiti puncte de comunicare, de intelegere pentru idealul national comun: ... Iata si doua poezii sugestive semnate de aceasta: ... De umbla dorul prin romani In glas roman doineste glia.
Ceea ce m-a determinat sa meditez si eu asupra acestei probleme delicate, dar extrem de importante, a structurii sufletului romanesc. Bineinteles,este vorba de sufletul colectiv, care grupeaza caracteristici cu un anumit grad de generalitate si raspindire si care determina, intr-o oarecare masura, aspectul sau specific definitoriu.
Ceea ce m-a determinat sa meditez si eu asupra acestei probleme delicate, dar extrem de importante, a structurii sufletului romanesc. Bineinteles,este vorba de sufletul colectiv, care grupeaza caracteristici cu un anumit grad de generalitate si raspindire si care determina, intr-o oarecare masura, aspectul sau specific definitoriu.
Ora unu a venit, „Eminescu” n-a sosit. Adica a sosit, in Volumul al II-lea al manuscriselor eminesciene, editia faximilata, coordonata de Academia Romana, a aparut recent la Editura Enciclopedica. Dar „Eminescu” acela care ameninta cu probe, unde e?
Lasindu-si ca limacsii mucozitatile pe postamentul statuilor ori de cite ori se iveste ocazie sa fie si o camera de luat vederi ori vreun aparat de fotografiat prin apropiere, multi dintre mai marii zilelor de ieri, de azi si de miine fac din orice eveniment prilej de sarbatoare.
Pentru a fi rigurosi, acestea sunt de fapt centre culturale - inclusiv cel din Bucuresti. Mai sunt astfel de centre culturale franceze la Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca. Institutul Francez din Romania (in franceza Institut francais de Roumanie, IFR) face parte din reteaua globala a institutelor franceze.
Rezultatele alegerilor locale din iunie 2008 au aratat declinul PRM, declin care a fost precedat de cel de la alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, cand partidul condus de Corneliu-Vadim Tudor nu a reusit sa treaca pragul de 5%.
REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014.
Testul electrolitului din baterie (cu un densimetru sau un refractometru pentru bateriile cu intretinere) necesita prelevarea unei mici cantitati de electrolit din fiecare celula a bateriei si masurarea concentratiei specifice. ... Din aceste rezultate, poate fi determinata starea de incarcare a bateriei.
Sfarsitul saptamanii trecute a fost unul marcat de schimbari importante pe scena politica romaneasca. Daca Partidul Democrat s-a hotarat sa se transforme intr-un partid de centru-dreapta, Partidul Umanist din Romania si-a schimbat "palaria", luand o alta denumire, si anume Partidul Conservator (PC).
La Zalau, in cadrul unui training cu jurnalistii, despre bolile rare, acestia au avut ocazia de a vizita Centrul de expertiza pentru bolile rare, NoRo. ... Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a vizitat si el acest centru de boli rare. Obiectivele specifice ale acestui centru sunt:
google-analytics.com