La Zalau, in cadrul unui training cu jurnalistii, despre bolile rare, acestia au avut ocazia de a vizita Centrul de expertiza pentru bolile rare, NoRo.
La eveniment au participat jurnalisti, medici, personalitati locale. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a vizitat si el acest centru de boli rare.
Obiectivele specifice ale acestui centru sunt:
1. profesionalizarea celor 3 servicii sociale si medicale (centru de zi, centru medical, centru medical NoRo - amublator de specialitate) oferite de Centrul NoRo intr-o perioada de 36 de luni
2. Diversificarea serviciilor oferite in Centrul NoRo
3. Cresterea accesului la servicii socio-medicale disponibile in retelele europene pentru beneficiari - pacienti cu boli rare.
Prin implementarea proiectului Expert Rare, Centrul NoRo isi va imbunatati, diversifica si certifica calitatea serviciilor realizate, furnizand traseele de ingrijire medicala si sociala pentru beneficiarii cu boli rare din Romania.
Durata proiectului este de 36 de luni.
Valoarea proiectului: 241.500 CHF

Grupuri de pacienti

Beneficiari: grupuri de cate 12 persoane (pacienti afectati de boli rare din Romania si apartinatori ai acestora)
Servicii: instruite in managementul bolii prin sesiuni de discutii cu specialistii centrului pe teme medicale, psihologice, sociale si prin activitati cu scop terapeutic prin care se formeaza deprinderi si abilitati ce urmeaza a fi practicare apoi la domiciliu

Centrul Medical NoRo: ambulator de specialitate (psihiatrie pediatrica, neurologie adulti, genetica si endocrinologie pediatrica)

Terapii individualizate practicate in Centrul NoRo:

- Terapia comportamentala
- Terapia senzoriala
- Logopedia
- Kinetoterapia
- Masajul
- Hidroterapia
- Stimularea electrica
- Managementul greutatii

Terapii si activitati de grup:
- Ergoterapia
- Activitatile socio-educative
- Consilierea psihologica de grup
- Terapia ocupationala

Retea de videoconferinte: Centrul NoRo plus 7 centre universitare (consiliere si informare pentru pacienti, instruire la distanta, video-conferinte)

Cum ii puteti contacta pe cei de la Centrul NoRo:
Personal la adresa: Str. 22 Decembrie 1989, nr. 9, Zalau

Prin telefon mobil: 0735858667 sau fix: 0260.610.033
Help-Line: 080-080-11-11
Prin e-mail: [email protected]

Website: www.apwromania.ro, www.edubolirare.ro
www.facebook.com/NoRoZalau

Centrul de boli rare NoRo din Zalau este un proiect cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.