Cautare

187 de rezultate pentru "religie" (2.97 secunde)
In ultimii ani este preocupata mai mult de filosofia politica, dar si de intelegerea moderna a culturii medievale cu accent pe teme precum guvernare, religie, istorie, etica.
Frumoasa vedeta a fost invitata sa prezinte Festivalul Romanilor din Israel, acolo unde a sustinut si un recital si a profitat de ocazie pentru a vizita cat mai multe locuri incarcate de istorie si religie.
Se marcheaza astfel in chip ritualic un fenomen astronomic obisnuit, dar care da directia pentru activitati omenesti specifice. Cu prilejul echinoctiului se sarbatoreste si pornirea plugului, moment consacrat in mai toate culturile lumii, indiferent de religie.
Si aici nu vorbesc doar de religie, ci si de oameni. Sa nu uitam ca Charlie Hebdo a aparut dupa ce fondatorii au fost dati afara pentru ca si-au batut joc de generalul de Gaulle, chiar cu ocazia mortii marelui erou francez.
Nici o religie nu poate accepta sa verse atat de las sangele inocentilor. Episcopii ortodocsi din Franta exprima simpatia cea mai profunda si solidaritatea cu toate victimele si cele afectate sau raniti de atac si a familiilor lor.
- Daca sunteti evreu azi sau o persoana care crede in libertatea de religie, de exprimare si de expresie, stiti ca, la fel ca multe alte grupuri, ne confruntam din nou cu demonii intolerantei, a afirmat regizorul in cadrul manifestarii, al carei motto a fost :
- Catolicismul este acum o religie moderna si rezonabila, care a trecut prin schimbari revolutionare. A venit vremea sa abandonam intoleranta.
In prezent, popularitatea inventiilor lui Lovecraft este atat de mare, incat in lume exista o multime de imitatori de-ai lui, care incearca, deseori fara succes, sa duca miturile mai departe si sa propage intreaga religie care s-a dezvoltat ca urmare a scrierilor americanului.
Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte, a vorbit intr-un interviu pentru Q Magazine despre diplomatia religioasa, subiectivismul credintei si politica printre culte.
Dumnezeul sufletului romanesc la Eminescu ma-nchin ca la Dumnezeu spuse palmasul, nestiutorul de carte, argatul ogoarelor lui ma inchin spusera pe rand invatatorul apoi invatacelul si pruncii inca nenascuti spusera la fel dinlauntrul mamelor lor care si ele erau inauntrul mamelor mamelor lor la Eminescu ma inchin ca la Dumnezeu rostira teii si plopii si mestecenii infratiti in aceeasi religie cu ierburile si lacurile si luceafarul de ziua si cu marea care are margini frumoase ca un mormant de poet lui ma supun, doar lui rosti de la Cozia, de sub lespedea lui Mircea cel Batran si de la Arnota, Basarab Voievod si capul lui Mihai vorbi de la manastirea Dealu si Constantin Brancoveanu, din singurul mormant fara trup al catedralei Hurezilor cum de il iubesc cu plecaciune toate acestea si altele cu ele dimpreuna incat daca sapi in miezul nestematelor dai de el si daca asculti inima pietrelor il auzi cum bate si daca il scoli in crucea noptii pe taran si-l intrebi cum se cheama sufletul lui iti va raspunde dintr-o rasuflare, Eminescu?
Fondurile necesare construirii moscheei au fost asigurate de muftiat, avand si un sprijin din partea Diyanet-ului (institutia din Turcia care administreaza problemele legate de religie).
E fascism daca se foloseste un eveniment tragic (o crima, un atac terorist etc.) pentru a blama o intreaga religie sau natiune atunci cand cei vinovati apartin acesteia.
A fost arestat si determinat sa renunte la crestinism, religie considerata periculoasa pentru unitatea imperiului. Dimitrie n-a cedat torturilor si a fost omorat.
Daca maine s-ar imbogatii subit toti cei care doresc raul altora, am fi o putere in Europa Ii uram si pe cei ce nu scriu corect, pe cei care TIN cu PDL sau USL, pe cei care adera la o alta religie sau la niciuna si in general pe oameni pe care nu ii cunoastem si nu ne-au facut niciodata nimic.
Sa fii o tara ortodoxa intr-o Europa in care 50% din Francezi se declara atei sau musulmani, in care noua religie este consumerismul si LGBT, iar pe deasupra sa fii si vorbitor de latina de mii de ani, este ca un ghimpe in coasta Globalistilor;
Aria sa de expertiza se centreaza pe relatia intre cultura, religie si identitate in societatile multiculturale, mai ales pe relatia intre crestini, evrei si musulmani.
In cadrul sesiunilor de lucru, episcopii au discutat si unele aspecte referitoare la educatie, organizarea Olimpiadelor de Religie Catolica in limba romana si maghiara;
- Premiul Huxley pentru contributia inestimabila la usurarea suferintei umane, - Physicians Recognition Award, premiu acordat de catre Asociatia Medicala Americana, - 50-Year Distinguished Life Fellow, premiu acordat de catre Asociatia Americana de Psihiatrie, - Orthomolecular Medicine Hall of Fame, - Who's Who in the World, - si o nominalizare la prestigiosul premiu Templeton, ca apreciere a progresului in stiinta si religie.
In ultimii ani este preocupata mai mult de filosofia politica, dar si de intelegerea moderna a culturii medievale cu accent pe teme precum guvernare, religie, istorie, etica.
De fapt, intreaga istorie a crestinismului din momentul in care a devenit religie libera s-a desfasurat in cadrul acestui imperiu.
google-analytics.com