Cautare

436 de rezultate pentru "petrolu" (3.38 secunde)
Societatea Rafo Onesti este pe cale sa-si reia activitatea de procesare a titeiului, dupa aproape o luna de pauza "fortata ", cauzata de lipsa de resurse financiare pentru achizitionarea materiei prime si de protestele salariatilor, nelinistiti ca isi vor pierde locurile de munca.
Pretul petrolului pe piata internationala a crescut foarte mult in ultima perioada ajungand la un maxim de 55 de dolari/baril.
Preturile litrului de benzina si de motorina vor sari de un euro pana la sfarsitul anului, avertizeaza analistii pietei petrolului.
Pretul petrolului s-a apropiat ieri de pragul de 60 de dolari pe baril, influentand si bursele de valori mobiliare si stimuland initial cererea de obligatiuni, transmite Reuters.
Scumpirea fara precedent la nivel mondial a titeiului a condus, asa cum era de asteptat, la majorari ale pretului la carburanti si la noi in tara.
La Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), moneda unica europeana este cotata pentru scadenta septembrie in scadere, la 3,6130 lei.
Ipoteza majorarii TVA da iar peste cap calculele Bancii Nationale a Romaniei. Drept urmare, banca centrala ar putea sa majoreze tinta inflationista propusa pentru anul viitor pana la 6% sau chiar 6,5%, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, citat de Reuters.
Posibila crestere dupa 1 ianuarie a TVA ar putea determina Banca Nationala a Romaniei sa ridice la 6,5% tinta de inflatie pentru anul viitor, a declarat guvernatorul Mugur Isarescu, potrivit Reuters.
Compania indiana Mahindra&Mahindra a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea uzinei Tractorul Brasov, a declarat ministrul de Stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii, Gheorghe Copos.
Pretul petrolului a luat-o razna. Specialistii vorbesc de 70 de dolari pe baril pana la sfarsitul anului, iar unii cred chiar ca barilul ar putea costa 80 de dolari la finele lui 2005.
Benzina si motorina se vor scumpi din nou. Cauza este de aceasta data pretul petrolului la nivel international, care parca a luat foc.
Pretul titeiului s-a apropiat periculos la sfarsitul saptamanii trecute de 67 de dolari pe baril. Potrivit Reuters, cresterea a avut loc pe fondul ingrijorarilor investitorilor cu privire la capacitatile insuficiente de productie si rafinare existente la nivel mondial.
¥inta de inflatie pentru acest an a fost revizuita de la 7% la 7,5%, iar cea pentru 2006 a fost stabilita la 5%, in cazul in care TVA nu va creste.
Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a prezentat ieri Raportul trimestrial asupra inflatiei, care marcheaza oficial trecerea la regimul de tintire directa a inflatiei in Rominia, de la strategia de tintire a agregatelor monetare.
Romania nu dispune de foarte multe alternative energetice, iar utilizarea centralelor nucleare in locul celor termoelectrice duce la reduceri importante ale emisiilor de dioxid de carbon, informeaza un comunicat al Nuclearelectrica.
Datorita avansului fara precedent luat de cotatiile internationale ale titeiului, principalele companii petroliere de pe piata romaneasca au raportat pentru primele sase luni ale lui 2005 profituri uriase.
Pretul petrolului a depasit din nou ieri nivelul de 66 de dolari pe baril, in urma informatiilor privind scaderea neasteptata a stocurilor de benzina din Statele Unite.
Tarifele aplicate in activitatea de transport al titeiului, gazolinei, condensatului si etanului, pentru toate sursele de aprovizionare din tara, se ridica la 32,58 lei noi pe tona (325.815/tona), potrivit unui ordin al presedintelui Agen-tiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM).
Guvernantii ne pregatesc noi surprize pentru 2006.
Pretul benzinei s-a majorat in ultimele luni cu aproximativ 20%. Mai mult chiar, din cauza cotatiei internationale a titeiului, pretul carburantilor s-ar putea modifica din nou.
google-analytics.com