Cautare

436 de rezultate pentru "petrolu" (3.03 secunde)
Intr-un interviu acordat revistei „Focus“, oficialul european a declarat ca motivul iminentei cresteri de preturi pe piata petroliera este apropierea sezonului rece, iar in aceasta perioada rezervele petroliere ale fiecarei tari vor fi completate.
Potrivit „Ziarului de Bacau“, trei europarlamentari si un raportor european s-au aratat interesati sa se intalneasca la Onesti cu reprezentanti ai sindicatului Rafinorul si ai sindicatelor de pe platforma industriala de la Borzesti, precum si cu salariati ai rafinariei, cu administratorii acesteia si cu autoritatile locale.
Din cauza rau-platnicilor, Termoelectrica ameninta cu neinceperea furnizarii de energie termica pentru aceasta iarna.
Oficialii Petrom au organizat ieri o conferinta de presa in care au incercat sa explice motivele evolutiilor preturilor la combustibili.
La finele acestui an, Romania ar trebui sa inregistreze un nivel al inflatiei de 8%, pentru ca in 2006 acesta sa se reduca la 5%, a afirmat ieri prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Florin Georgescu, citat de Reuters.
Cererea mondiala de petrol va continua sa creasca si anul viitor, iar preturile vor atinge noi niveluri-record, dupa scaderea din acest an determinata de uraganele care au deteriorat grav capacitatile de productie si rafinare din SUA, a anuntat ieri Agentia Internationala pentru Energie, transmite Reuters.
Inflatia pe acest an va fi revizuita pentru a doua oara consecutiv pe crestere fiind recalculata la 8%, a declarat ieri premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Scandalul pornit dupa publicarea raportului ONU referitor la programul "Petrol contra hrana " ia amploare in Romania. Pe lista companiilor prezente in document se afla si 12 societati romanesti.
Romania ar putea vinde din nou energie electrica catre Republica Moldova, care in prezent se confrunta cu o criza in acest domeniu.
Producerea de energie electrica pe baza de carbune devine prioritara in Europa, tarile din UE schimbandu-si complet optica de acum cinci ani, cand se mergea pe inchiderea minelor si a termocentralelor.
Importurile crescute de bunuri si servicii, precum si incetinirea exporturilor au generat un deficit de cont curent considerabil in Romania, se arata intr-un studiu al international.
Rafo Onesti are datorii de peste 9.000 de miliarde de lei vechi si putine sanse de a functiona mai departe de sfarsitul acestui an, ne-a asigurat avocatul ANAF in procesul cu Rafo.
Privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) a fost de departe cea mai importanta trecere in proprietate privata din ultimii 15 ani.
Jocul la Bursa reprezinta, dupa cum vedem cu totii, cheia succesului multor oameni de afaceri si chiar politicieni, care au obtinut venituri considerabile din aceasta afacere.
Saptamana trecuta, seful Executivului, Calin Popescu-Tariceanu, aprecia ca "procesul de privatizare a societatii Romgaz trebuie derulat pe baza unor criterii diferite de cele aplicate in cazul vanzarii Petrom, care au diminuat castigurile obtinute de statul roman din redevente comparativ cu pretul actual al petrolului".
Cursul euro-dolar si pretul petrolului au inregistrat ieri cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, anunta Deutsche Welle.
Executivul si-a stabilit programul legislativ pe 2006 si a elaborat o lista a principalelor proiecte de legi care urmeaza sa fie propuse de catre ministerele initiatoare in cursul acestui an, cu termene de prezentare in Guvern.
Dupa mai multi ani de tergiversari, autoritatile din cele cinci state implicate s-au pus de acord in privinta construirii oleoductului Constanta- Trieste.
In urma declaratiei comune a ministrilor tarilor OPEC dupa intalnirea de la Viena de a nu reduce cantitatea de petrol extras, pretul petrolului pare a se stabiliza la limita de 60 de dolari pe baril, comenteaza Deutsche Welle.
google-analytics.com