Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (2.96 secunde)
In sedinta Comisiei juridice de marti seara, deputatii PSD si PNL - profitand de absenta deputatilor PDL - au suplimentat ordinea de zi si au introdus spre dezbatere controversata Lege a Camerelor de Comert.
Raportul Comisiei juridice in cazul Pasat este o smecherie. Viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a sustinut, marti, in plen, ca raportul Comisiei juridice in cazul Dan Pasat este o smecherie si a anuntat ca opozitia se va abtine la votul privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului democrat-liberal.
Ca modalitate de lucru, presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anuntat ca in fiecare zi de marti, cu incepere de la ora 17.00, vor avea loc discutii in comisie pe proiectul de revizuire a Constitutiei.
Comisia Europeana, unde trebuie sa mearga premierul este un factor decizional interguvernamental, care adopta doua tipuri de acte juridice: ... In opinia sa, declaratia Parlamentului are "o greutate politica indubitabila", dar "problema e ca ea nu are efecte juridice. ... Trebuie gandit un al doilea pas, care sa aiba efecte juridice.
Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor, precizeaza ca sediile secundare ale angajatorilor persoane juridice, inregistrate ca platitori de impozit pe venitul din salarii, trebuie sa lucreze cu organele fiscale in a caror raza teritoriala sunt inregistrate.
La deschidere au participat Vasilica Mihai, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, Mugur Dan Carcu, director in cadrul Directiei Juridice a MFP, Sonia Geoagiu, profesor de stiinte juridice la Universitatea "Ovidius" Constanta, precum si alti oficiali din cadrul MFP si ANAF, alaturi de aproximativ 250 de consilieri juridici de la toate structurile descentralizate ale Fiscului.
Potrivit informatiilor de pe Ghiseul Bancar, chiar incepand de ieri o banca anume va majora dobanzile la depozitele clasice in euro constituite de persoanele fizice si juridice. ... Nivelul comisionului aferent retragerilor este de 0,35% pentru persoanele fizice si de 0,55% pentru persoanele juridice.
Toate modificarile se refera la taxe si impozite locale sau la cele judiciare de timbru, modificari deloc numeroase, astfel ca initiatorul nu a ratat ocazia sa imbunatateasca si cuantumul amenzilor pentru contraventiile facute de contribuabili, persoane fizice sau juridice, la prevederile Titlului IX din Codul fiscal, marindu-le binisor, chiar cu 300% pe alocuri.
taxe vamale de la persoanele juridice pentru importurile din UE - 85,2 milioane de lei; taxe vamale de la persoanele juridice pentru restul importurilor - 14,48 milioane de lei;
Conform legii, persoanele juridice care produc sau importa produse din tutun contribuie, pentru tigarete, tigari si tigari de foi cu suma de 10 euro/1.000 de bucati, iar pentru tutun destinat fumatului cu suma de 13 euro/kg.
Proiectul a avut însa, de la întocmire, un parcurs plin de capcane juridice cusute de consilierii Primariei Craiova cu ata mult prea alba ca sa fie doar efecte ale incompetentei.Juristi degeabaRaportul Directiei juridice a Primariei Craiova anexat proiectului de înfiintare a SC Compania de Apa Oltenia SA propunea retragerea documentatiei, din mai multe considerente, majoritatea fara nici un temei.
Proiectul a avut însa, de la întocmire, un parcurs plin de capcane juridice cusute de consilierii Primariei Craiova cu ata mult prea alba ca sa fie doar efecte ale incompetentei.Juristi degeabaRaportul Directiei juridice a Primariei Craiova anexat proiectului de înfiintare a SC Compania de Apa Oltenia SA propunea retragerea documentatiei, din mai multe considerente, majoritatea fara nici un temei.
Au fost introduse totodata precizari legate de aplicarea scutirii de la plata impozitului pe dividende in cazul dividendelor distribuite de o persoana juridica romana unei alte persoane juridice romane.
D 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat" si plata obligatiilor fiscale de catre contribuabilii persoane fizice si juridice si alte entitati care au obligatia retinerii si virarii lunar si trimestrial a obligatiilor, conform OG nr. ... persoane juridice, platitori pe impozit pe profit si institutii publice;
 Bancile renunta la rigiditate În momentul în care vine vorba de clientii, persoane fizice sau juridice care contracteaza un credit a carui valoare este peste media obisnuita, bancile comerciale sunt însa mult mai flexibile. ... „În cazul persoanelor juridice se negociaza atât dobânzile, cât si comisioanele.
Pentru persoanele fizice/juridice romane sau straine, plata contravalorii dosarului de prezentare si a taxei de participare la licitatie se face cu ordin de plata, in contul nr. ... imputernicire/procura din partea persoanei fizice/ juridice interesate pentru persoana care ridica dosarul de prezentare;
Cota de impunere a dividendelor pentru persoanele juridice nerezidente se va reduce - de la 16 - la 10%, de la 1 ianuarie 2009, conform unor modificari aduse marti Codului fiscal printr-o ordonanta de urgenta.
Aceste brosuri se adreseaza contribuabililor persoane fizice si juridice. ... Cel de-al doilea motiv vizeaza faptul ca tot Constanta se afla pe locul doi si in ceea ce priveste numarul de contribuabili infiintati, cifra acestora atingand aproape 85.000, dintre care jumatate sunt persoane juridice.
Persoanele juridice vor intocmi ti vor depune la unitatile teritoriale ale MEF raportari contabile care cuprind urmatoarele formulare: ... Persoanele juridice completeaza codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitati), din Clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotarirea Guvernului nr.
De asemenea, acestia trebuie sa depuna la DADR Bihor o cerere-tip alaturi de o copie dupa buletin sau cartea de identitate, ori certificatul de inmatriculare sau de inregistrare pentru persoanele juridice.
google-analytics.com