Cautare

167 de rezultate pentru "bucovina" (7.25 secunde)
Secretele mesterilor populari Atelierul de modelaj in lut, coordonat de Victor Grigore, Elena Paraschiv si Sorina Nedelcu, atelierul Sa confectionam, sa ne jucam, coordonat de Anisoara Toparceanu, Andreea Parnic si Roberta Gabudeanu, sau atelierul de incondeiat oua, coordonat de Virginia Oana, cu participarea mesterilor populari din Bucovina, Aurica si Marinela Aneci, au fost foarte apreciate de toti participantii care au avut ocazia sa-si realizeze propriile lucrari.
Toate cele trei comune mentionate au dorit sa se infrateasca cu Policolor, dupa modelul comunei Ciocanesti - Bucovina (Culorile Romaniei 2015).
Cele mai cautate plaje si stranduri din Romania Evenimentele din Turcia si din marile orase europene au readus in atentia romanilor vacantele interne, fie ca vorbim despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramures sau despre zona montana.Pe langa aceasta particularitate a anului 2016, portalul de rezervari online HotelGuru.ro a inregistrat in acest an o crestere a numarului de cautari de optiuni de cazare in destinatii estivale, inclusiv in resorturile de la malul marii, dar si catre strandurile si baile cu ape minerale din zona Transilvaniei.
In Bucovina, se pregateste un mix de fructe de padure si smantana, care se mananca cu mamaliga. 14. In Serbia, proja, paine cu malai, se gateste cu lactate proaspete.
In Bucovina nu se pun oua la closca de Buna Vestire. In unele zone, pentru a avea roade bogate in livezi, pomii se amenintau cu toporul si se stropeau cu tuica.
drobul, numit in Bucovina cighir, friptura si borsul de miel. Sambata seara fiecare gospodina isi pregateste cu grija cosul ce urmeaza a fi dus la biserica, pentru sfintire.
Pierderea Cadrilaterului a fost ultima dintre loviturile suferite de Romania in anul 1940, dupa ce pierduse Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, cedate Uniunii Sovietice, precum si Transilvania de Nord, cedata Ungariei.
Timisorenii au plasat cartierul Bucovina in fruntea clasamentului, urmat de Soarelui, Dacia, Complex Studentesc si Steaua. Despre proiectul Orase si cartiere din Romania” In 2016-2017, Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX, a desfasurat un studiu complex despre orasele si cartierele din Romania.
Intre 50 si 75 litri/mp in Subcarpati, cea mai mare parte din Transilvania, in Dealurile Vestice, Maramures si Bucovina, dar si in partea centrala a Campiei Romane;
- In Bucovina, persoanele care vor semana usturoiul dupa Sanmedru vor avea parte anul viitor doar de paguba. In Oltenia, cine pastreaza cu strictete traditiile are gospodaria protejata de lupi.
Liviu Bazarca de la Casa Razesului din Dragoiasa - Panaci, Bucovina participa in acest week-end cu produse traditionale romanesti de calitate.
Valori medii de temperatura cuprinse intre 16 si 18grade Celsius se constata in Transilvania, Maramures, Bucovina si Subcarpati. In zona montana joasa, dar si in depresiunile intramontane, aceste valori se situeaza intre 12 si 16 grade Celsius.
Am citit deunazi ca in Bucovina credinciosii incheie contracte cu Domnul, contracte certificate de preoti si Episcopie, in care se angajeaza sa renunte le unele pacate, cum ar fi betia.
Am citit deunazi ca in Bucovina credinciosii incheie contracte cu Domnul, contracte certificate de preoti si Episcopie, in care se angajeaza sa renunte le unele pacate, cum ar fi betia.
Jumatate din padurile cerute in Bucovina i-au intrat in patrimoniu, basca 50 de miliarde dividende de la proprietatile retrocedate in anii trecuti doar pe hartie.
Cind aud revolutie la Botosani, imaginea care imi vine in minte este a unui om mergind pe Bucovina, cu un steag din ala gaurit.
Proaspetii citadini din niste urbe vechi de vreo doi anisori, precum Casvana si Milisauti din Bucovina, au cerut intoarcerea grabnica de la statutul de orasel prapadit, plin de livezi, vite si muncitori la sapa la vechiul lor statut de comuna infloritoare, care oricand poate avea parte de proiecte si de bani europeni destinati dezvoltarii rurale.
Acum vreun an un tinar a fost dezbracat in oras si nu in Parcul Tineretului si nici macar in Centrul Vechi, ci in Bucovina si lasat in fundul gol in plina strada.
De mentionat ar fi mutarea, practic peste noapte, a statiei taxi din Bucovina, in parcarea alaturata, degajind astfel un sens al strazii.
Mai vedem cateva tarabe unde se vand linguri de lemn si strachini pictate "de Horezu", facute cu certitudine in satele din jurul Galatiului, linguri de lemn care amintesc de cele din Bucovina, dar care au venit din padurile Focsaniului, guzle si titere care arata mai degraba a bostani mutanti decat a instrumente muzicale.
google-analytics.com