Cautare

167 de rezultate pentru "bucovina" (3.95 secunde)
decoratiuni unicat de Craciun (globuri si ornamente din lemn, asa cum se faceau odata), braduti in ghivece, cosmetice 100% naturale din Bucovina , dar si din Orient, ceaiuri, cafele, vinuri de colectie si portelanuri alese, obiecte de arta la preturi accesibile (se pot personaliza si realiza si la comanda), bijuterii din aur sau argint, cu pietre pretioase si semipretioase sau din sticla de Murano, haine si accesorii.
Depasind afectiunea profunda pe care o am fata de ucraineni, pentru isprava cu nava Rostock, pentru povestea cu canalul Bastroe, Insula Serpilor sau din cauza a ceea ce au de patimit romanii din Bucovina de Nord ( iar lucrurile astea s-au petrecut si au continuat sa de petreaca indiferent daca la Kiev au guvernat comunistii sau "reformatorii portocalii"), ceea ce se intampla acum la Kiev e un bun motiv de ingrijorare.
Teritoriile acaparate sau daruite Ucrainei de catre Stalin (Galitia, Rutenia, Bucovina de Nord - Hotinul, jumatate din fosta RASSM, Bugeacul de Sud si Donbas) si Hrusciov - Crimeea, pot juca in orice moment rolul calului Troian.
Bucovina de Nord. Aceasta regiune, rapita si ea de la Romania in anul 1940, niciodata n-a facut parte din Imperiul Rus sau cel Sovietic si a fost pretinsa drept "recompensa" pentru "ocupatia" romaneasca a Basarabiei timp de 22 de ani.
Bucovina de Nord si Sud-Estul Basarabiei sunt ale Romaniei multi-milenare! Ale marilor nostri voievozi Stefan cel Mare si Basarab I, Intemeietorul Tarii Romanesti, pe la 1330 !
"Am adus traistute - la 25 RON, camasute de fete si de baieti - la 100 RON, braie si chimire - la 50 RON (tesute) si la 100 RON (cusute manual), barnet - la 70 RON, ciorapi de lana - la 40 RON, baticuri din bumbac - la 10 RON, papusi din portelan imbracate in costum din Bucovina - la 200 RON perechea, ii de dama - intre 100 - 600 RON, ii barbatesti - intre 200 - 450 RON, bundite din piele - la 250 RON, ilic din lana - la 100 RON si opinci din piele pentru adulti si pentru copii - intre 30 - 40 RON", ne-a spus Adriana Hojbota.
Desi aceasta sarbatoarea reprezinta pentru toti romanii invierea Domnului Iisus Hristos, ea se sarbatoreste oarecum diferit in regiunile Romaniei. Astfel... In Bucovina, fetele se duc in noaptea de Inviere in clopotnita si spala limba clopotului cu apa neinceputa.
In Bucovina si Maramures, spre exemplu, exista peste 70 de desene diferite, fiecare avand o denumire "Crucea Pastelui", "Furca de tors", Desaga popii" , "Bradutul", "Turma de Stele" etc.
Editia de anul acesta a Horei Bucovinei a adunat la Frasin, in fosta tabara din Bucsoaia, mii de suceveni si turisti, veniti sa guste din produsele traditionale de stana, dar si sa asculte muzica populara din Bucovina.
Suceava - demonstratie de arta populara - cusaturi traditionale din Bucovina: costume populare: ii (cusatura pe marchizet), braie, sumane , bundite, papusi traditionale, crosete din lana, ciorapi.
Suceava - demonstratie de arta populara - cusaturi traditionale din Bucovina: costume populare: ii (cusatura pe marchizet), braie, sumane , bundite, papusi traditionale, crosete din lana:
Va vor incanta cu mestesuguri traditionale domnul Lepadatu de la Babeni, Valcea- cioplitor in lemn, Domnul Iorga din Olari - olar de la Horezu cu roata Olarului si D-na Filoteea Drajmici - incondeietoare din Bucovina.
Daca media multianuala a precipitatiilor este de 43,5 l/mp, in cea mai mare parte de tarii va fi de 60 de l/mp, iar in Maramures, Bucovina, partea estica a Banatului si vestica a Olteniei, vor fi chiar si de 80 de l/mp.
A urmat apoi Bucovina, care in traducere inseamna Padurea de Fag sau tara de Sus a lui Stefan Cel Mare si care, acum 96 de ani, la 28 noiembrie 1918, a fost a doua provincie care a proclamat Unirea cu Romania.
Si cand spun speram, ma refer la absolut toate destinatiile care conteaza in turismul romanesc, fie ca vorbim de Litoral, Delta, Maramures, Brasov, Sibiu sau Bucovina.
Romania a cedat si dupa 40 de ore, trupele sovietice si ale NKVD-ului au rapit din nou Basarabia, alaturi de Bucovina de Nord si Tinutul Herta.
pastravul afumat de la Doftana, dulceturile, siropurile si zacustile din Bunghea de jos, judetul Arges si legumele si fructele proaspete de la Voinesti, judetul Dambovita Asteptam mesteri vestiti de la Cluj, iconari cu icoane pe lemn si pe sticla care ne vor dezvalui din arta mestesugului, ceramisti, mesteri olteni cu straie traditionale si cioplitori in lemn, cusatorese si incondeietoare din Moldova si Bucovina, sticlari, caldarari de la Sibiu, mesterite cu tesaturi de la Sapanta si Sighisoara.
Din Maramures puteti degusta prajituri traditionale atestate, miere de la Stupina Onea dar si preparate din carne mangalita, din Harghita dulceturi si siropuri traditionale de pe Dealurile Martanusului si Kurtos Kolac, din Moldova Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, aliverci si poale-n brau, preparate din carne de la Gust de Bucovina, din Vrancea vinuri de Panciu, din Arges branzeturi si cascavaluri de Albota, tuica de Cuca, turta dulce din Pitesti si zacusti de la Poiana Fermecata, , prajituri de la Braila.
Din Maramures puteti degusta prajituri tradiționale atestate, miere de la Stupina Onea dar si preparate din carne mangalița, din Harghita dulceturi si siropuri traditionale de pe Dealurile Martanusului si Kurtos Kolac, din Moldova Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, aliverci ssi poale-n brau, preparate din carne de la Gust de Bucovina, din Vrancea vinuri de Panciu, din Arges branzeturi si cascavaluri de Albota, tuica de Cuca, turta dulce din Pitesti si zacusti de la Poiana Fermecata, prajituri de la Braila.
Bucovina, Banat, Maramures, toate zonele acestea au frumusetile lor, insa frumusetea Comanei este nestiuta, este ascunsa ca o Atlantida. Frumos vorbeste Palamaru de acest tinut aflat la nici 40 de kilometri de Bucuresti, iar istoria lui ii este drag sa o spuna oricui doreste sa asculte.
google-analytics.com