Cautare

682 de rezultate pentru "macovei" (3.78 secunde)
Vicepresedintele parlamentului german, deputatul social-democrat Susanne Kastner, a avertizat clasa politica din Romania ca demiterea ministrului justitiei, Monica Macovei, in urma motiunii simple aprobate de Senat, ar putea activa clauzele de salvgardare.
Remanierea guvernamentala de la Bucuresti este abordata de presa internationala mai ales sub aspectul inlocuirii Monicai Macovei din functia de ministru al Justitiei.
Monica Macovei, ministrul justitiei, s-a contrat cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu secretarul general interimar al executivului, Radu Stroe, dupa ce acesta din urma a amenintat-o ca ii va cere public demisia, deoarece l-a acuzat la televizor ca schimba continutul documentelor emise de guvern.
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a petrecut ieri cea mai mare parte a timpului in Parlament. ... Macovei a declarat ca "nu a intervenit in nici un fel" in cazul privind imobilul in care locuiesc parintii sai.
Motiunea anti-Macovei, care va fi dezbatuta marti, capata pe zi ce trece o miza din ce in ce mai mare pentru clasa politica.
Liderul conservator Dan Felix Voiculescu a prezentat ieri ceea ce reprezinta in opinia sa "un document cutremurator" despre trecutul ministrului de Justitie Monica Macovei.
Monica Macovei si-a anuntat azi o candidatura oarecum nefireasca la sefia PDL, pe baza unei motiuni pe care o numeste "Reformistii" si care e sustinuta, deocamdata, de intelectualii partidului.
Decizia de ieri a Curtii Constitutionale a salvat-o pe Monica Macovei, care isi pastreaza functia de ministru al Justitiei cel putin pana la inevitabila restructurare guvernamentala, care va avea loc, se pare, chiar zilele acestea, dupa intoarcerea premierului Calin Popescu Tariceanu din Japonia.
Social-democratii au decis sa initieze motiuni simple impotriva si a altor ministri, dupa ce actiunea de inlaturare a ministrului Justitiei, Monica Macovei, a esuat.
Multa lume pierde de pe urma votului dat, in Senat, luni, impotriva ministrului Monica Macovei.
Indiscutabil, telul ascuns al acestei initiative liberale a fost cel de a contracara eventuala paguba de imagine ivita din debarcarea Monicai Macovei, Ileana Cosanzeana a comisarului Frattini si a catorva rataciti din presa si din asa-zisa societate civila.
Presedintele UDMR, Markó Béla, a declarat ieri ca mi-nistrul Justitiei ar trebui sa-si ceara scuze pentru acuzatiile "foarte grave" facute la adresa Uniunii si a sustinut ca Monica Macovei "isi descarca nervii pe maghiari", pentru ca nu a reusit sa-si impuna unele proiecte "proaste, de altfel".
El a spus ca democratii si liberalii au sustinut aceasta idee cand erau in opozitie, o mai sustin si acum cand spun ca "e o prostie sa i se dea atatea puteri Monicai Macovei", dar in plen o sustin pe Macovei pentru ca "asa le-a zis partidul".
Senatorii PSD, PRM si PC solicita, in motiunea simpla care urmeaza a fi dezbatuta saptamana viitoare, demiterea Monicai Macovei de la conducerea Ministerului Justitiei.
Decizia Curtii Constitutionale cu privire la ministrul Justitiei a fost apreciata pozitiv de premier, insa Tariceanu a tinut sa precizeze ca aceasta decizie nu echivaleaza cu "un permis de libera ignorare" a Parlamentului, motiv pentru care ii solicita Monicai Macovei sa trateze cu responsabilitate avertismentul dat de Parlament.
Candidatul PDL la europarlamentare Monica Macovei si premierul italian Silvio Berlusconi, care conduce lista partidului sau in toate cele cinci regiuni electorale italiene, fac parte din lista cu cele mai proaste 12 candidaturi - "12 terrible candidates" - pentru alegerile europene din 4 - 7 Iunie pentru Parlamentul European, data publicitatii joi la Bruxelles de catre Partidul Socialistilor Europeni (PES).
Saptamina trecuta, in perioada de inceput de vara, deci fara subiecte pentru presa, Evenimentul Zilei publica un articol de o pagina in care afirma, citind "sapte martori anonimi", ca d-na Monica Macovei a participat la o petrecere prelungita pina catre zori si se pare ca a depasit masura paharelor de vin.
Saptamina trecuta, in perioada de inceput de vara, deci fara subiecte pentru presa, Evenimentul Zilei publica un articol de o pagina in care afirma, citind "sapte martori anonimi", ca d-na Monica Macovei a participat la o petrecere prelungita pina catre zori si se pare ca a depasit masura paharelor de vin.
In timp ce unii parlamentari europeni cer redeschiderea capitolului Justitie in cazul Romaniei, PSD-ul, cu Ion Iliescu in frunte, nu mai prididesc acuzand-o pe Monica Macovei de imixtiune si abuzuri - asta in conditiile in care PSD a fost criticat in mod constant, de catre institutiile europene, pentru imixtiunea sa in treburile justitiei si pentru politizarea distinsei doamne legate la ochi.
Meciul dintre ministrul Justitiei, Monica Macovei, si presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, pe tema perchezitionarii a doua case ale acestuia se reia in aceeasi termeni, nici unul nerecunoscand ca prima data s-a comis vreo greseala procedurala.
google-analytics.com