Meciul dintre ministrul Justitiei, Monica Macovei, si presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, pe tema perchezitionarii a doua case ale acestuia se reia in aceeasi termeni, nici unul nerecunoscand ca prima data s-a comis vreo greseala procedurala.

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a reafirmat ieri ca, in urma solicitarii de perchezitionare a caselor sale, retrimisa miercuri de Monica Macovei exact in forma respinsa lunea trecuta, traseul procedural va fi acelasi, adica cererea va fi analizata in Biroul Permanent. Nastase a reiterat argumentul potrivit caruia, conform articolului 37 al Regulamentului Camerei Deputatilor, Biroul Permanent propune Comitetului liderilor de grupuri parlamentare ordinea de zi a plenului, astfel ca solicitarea trimisa de Ministerul Justitiei poate ajunge pe agenda plenului Camerei numai dupa ce va fi propusa de Biroul Permanent. "Sigur ca pare oarecum exotic ca ministrul Justitiei sa explice cum trebuie aplicat Regulamentul Camerei, dar, sigur, suntem in Romania si lucrul acesta ne ocupa tot timpul. Nu vreau sa comentez pe fond, doamna ministru ne-a explicat si cum trebuie interpretata Constitutia", a comentat Nastase demersul ministrului Justitiei.

Incercare de tergiversare

In replica, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat ieri ca cererea de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase este pasata ca o minge de ping-pong intre Ministerul Justitiei si presedintele Camerei, intr-un "circ" care demonstreaza incercarea clara de tergiversare a anchetei in acest caz. Macovei a afirmat ca, anterior formularii cererii, ea a fost sesizata de procurorii de caz, asa cum prevad procedurile Codului Penal. Ministrul a spus ca cererea se incadra in proceduri si ca nu avea nevoie de semnatura procurorului general. "Este clar o incercare de tergiversare a mersului normal a acestei cereri de autorizare a acestei perchezitii", a precizat Monica Macovei.
Daca cererea de perchezitie a imobilelor lui Adrian Nastase va fi respinsa si in Biroul Permanent de luni, ministrul a declarat ca va "tot trimite" aceasta cerere. "Eu nu am ce sa fac, nu am cum s-o modific pentru ca asa este corecta", a spus Monica Macovei.