Cautare

303 de rezultate pentru "vama" (3.19 secunde)
Apartamentele "de top", inchiriate cu peste 1.000 de euro In celelalte zone ale litoralului, la 2 Mai si Vama Veche, un metru patrat de teren intravilan este intre 15 euro si 50 de euro, in timp ce la Limanu acesta poate fi cumparat cu 15-35 de euro.
La Vama Veche, camparea pe plaja este, si anul acesta, aproape gratuita, tinerii vamaioti fiind nevoiti sa achite numai taxa de salubrizare, de 4 lei/zi.
Astfel, in sezonul estival cuprins intre 1 mai si 1 septembrie, cu exceptia statiunii Costinesti si a localitatii Vama Veche, toate discotecile vor trebui sa-si incheie programul la ora 23.00.
Una dintre asigurarile obligatorii pentru turistii care pleaca din tara este cea de sanatate, care este ceruta si la vama, a mai spus reprezentantul ANAT.
Asa se face ca, in general, o camera a fost inchiriata in sudul litoralului, de la Costinesti la Vama veche, cu preturi cuprinse intre 50 si 150 de lei.
Fenomenul de eroziune, datorat atat factorilor de mediu, dar si proastei gestionari a plajelor, a dus la disparitia sau micsorarea extraordinar de mare a plajelor din sudul litoralului, desi pana la ora actuala semnale de alarma au fost date mai ales pentru nordul si sudul extrem al plajelor romanesti (Mamaia si Vama Veche-2 Mai).
In acest caz taxa este de 1% si se aplica la valoarea in vama a autovehiculului si se include in suma achitata de cumparator.
Formalitatile vamale vor fi eliminate la 1 ianuarie 2007 pentru marfurile transportate peste Dunare in urma unui acord incheiat recent intre reprezentantii vamilor din Romania si Bulgaria, informeaza Autoritatea Nationala a Vamilor.
Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in 2 Mai, Costinesti si Vama Veche, acolo unde cazarea se face in general la particulari.
La frontiera cu Bulgaria se vor inchide birourile din Oltenita, Calarasi, Ostrov, Negru Voda si Vama Veche. Bunurile din dotarea acestor birouri vamale de frontiera vor fi transferate catre celelalte birouri vamale.
"Incepind cu 1 ianuarie agentii economici care importa sau exporta bunuri din sau in tarile Uniunii Europene nu vor mai completa in vama declaratii vamale, nici in nume propriu, si nici prin intermediul comisionarilor vamali.
Practic majoritatea galatenilor care si-au inmatriculat masinile de la intrarea in vigoare a temutei taxe sint cei care achizitionasera autoturismele pina la 31 decembrie 2006, aveau actele facute, unii platisera si vama daca era cazul, asa ca nu trebuia sa plateasca noua taxa.
Potrivit legislatiei in vigoare, persoanele fizice sau firmele care cumpara masini noi din import trebuie sa plateasca 1% din valoarea in vama pentru a se putea inscrie la Registrul Auto Roman (RAR).
zona strict protejata Sacalin - Zatoane si zona strict protejata a Rezervatiei Marine Vama Veche - 2 Mai. Potrivit ordinului, ce urmeaza a fi publicat in Monitorul Oficial, celelalte specii marine de pesti sunt permise la pescuit tot timpul anului.
Interdictia pentru tot cursul anului se aplica si la pescuitul in zonele protejate Sahalin Zatoane si Rezervatia Marina 2 Mai-Vama Veche, precum si la pescuitul lostritei, pastravului de mare si al mihaltului.
Firmele din Romania vor putea importa anumite cantitati de zahar brut din trestie de zahar din afara Uniunii Europene, beneficiind de un regim de taxe vamale reduse, pana in 2009, potrivit unei decizii a Parlamentului European.
Investitii puternice au fost facute si in Vama Veche, unde au fost ridicate foarte multe hoteluri noi pentru tineret, construite in stil rustic.
La particulari, in vilele din 2 Mai, Vama Veche sau Costinesti, tarifele pornesc de la 50 lei de persoana pe noapte.
In Mamaia se aflau 7.080 de turisti cazati, aproape 2.300 la Eforie, 3.700 in Navodari si 3.200 la Costinesti, in timp ce peste 2.000 isi petreceau vacanta la Vama Veche.
Inspectorii Directiei regionale pentru accize si operatiuni vamale Craiova au efectuat ieri prima actiune de control în piete si târguri, conform noilor competente pe care institutia le-a primit în aceasta luna în urma reorganizarilor din cadrul ANAF.
google-analytics.com