Acest lucru va fi valabil incepind de anul viitor pentru agentii economici galateni importatori sau exportatori, potrivit declaratiei directorului Directiei Judetene de Statistica Galati, Nicolae Marinescu.

"Incepind cu 1 ianuarie agentii economici care importa sau exporta bunuri din sau in tarile Uniunii Europene nu vor mai completa in vama declaratii vamale, nici in nume propriu, si nici prin intermediul comisionarilor vamali. Agentii economici care vor importa sau exporta bunuri de o anumita valoare va trebui sa completeze o declaratie statistica numita Intrastat, datele urmind sa ne fie de folos pentru efectuarea unor statistici. Declaratiile Intrastat nu vor fi completate pe hirtie, ci vor fi pe suport electronic, fiecare agent economic urmind sa primeasca un anumit cod cu care se va putea conecta la sistemul informatic si astfel va putea sa completeze declaratia", a mai precizat directorul Directiei Judetene de Statistica Galati, Nicolae Marinescu. Potrivit aceleiasi surse, agentii economici care nu vor completa declaratia risca sa primeasca o amenda de 15.000 de lei.

Directorul Directiei Judetene de Statistica a estimat ca 144 de firme galatene va trebui sa completeze acest tip de declaratie incepind cu 1 ianuarie 2007.