Particularii nu vor mai putea oferi servicii de cazare si alimentatie decat daca vor fi autorizati, inregistrati si clasificati. In cazul nerespectarii acestor conditii, vor fi date amenzi cuprinse intre 4.000 si 8.000 de lei. Administratorii unitatilor de cazare vor fi obligati sa asigure dezinsectia si renovarea cladirilor, pentru a nu fi amendati cu sume cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei.
Pe langa aceste reguli, vor mai fi impuse si alte reglementari, precum interzicerea comertului ambulant pe plaja sau incheierea programului muzical al discotecilor in aer liber la ora 23.00. Aceste masuri sunt incluse intr-un proiect de act normativ al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), au declarat surse din cadrul institutiei, citate de Mediafax.
Astfel, in sezonul estival cuprins intre 1 mai si 1 septembrie, cu exceptia statiunii Costinesti si a localitatii Vama Veche, toate discotecile vor trebui sa-si incheie programul la ora 23.00. In caz contrar, unitatile respective vor primi amenzi cuprinse intre 30.000 si 50.000 de lei. O alta regula stabileste nivelul de poluare fonica, ce nu trebuie sa depaseasca limita maxima de 50 de decibeli, masurata la un metru de spatiul de activitate al discotecilor. Nerespectarea acestei limite va atrage amenzi cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.