Cautare

374 de rezultate pentru "inflatie" (3.37 secunde)
"Solicitam prezenta in fata Parlamentului a ministrului Economiei si Finantelor si a guvernatorului Bancii Nationale pentru ca, inainte de aprobarea bugetului pe 2008, sa avem o informare completa cu privire la parametrii macroeconomici si la tintele reale de inflatie, crestere economica, deficitele pe care Banca Centrala si Guvernul si le asuma", a mai spus Geoana.
Practic, in tot anul 2007, nu exista niciun fel de act normativ care sa intervina in organizarea si functionarea acestui organism important, spre deosebire de anii trecuti cand am asistat la o inflatie de acte normative care au condus la incetinirea activitatii acestui organism.
Totodata Ciuca a declarat ca, impreuna cu colegii de alianta de la PSD, doreste sa gaseasca o formula de calcul al pensiilor care sa fie indexate periodic cu indicele de inflatie.
"Presedintele a apreciat deschiderea la dialog a partidelor, precum si preocuparea pentru gasirea unor solutii, insa a precizat ca solutiile avute in vedere nu trebuie sa pericliteze obiectivul de inflatie revizuit pentru 2008 si obiectivul asumat de Romania de a adera la moneda euro in anul 2014", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.
"Costurile cu personalul consuma o componenta importanta si aflata in crestere din bugetul Romaniei" Declaratia premierului vine in contextul in care Banca Mondiala (BM) a recomandat autoritatilor romane ca, pe termen scurt, sa limiteze cresterea salariilor la inflatie, sa inghete angajarile si sa inceapa un plan multianual de eliminare a sporurilor, aratand ca lipsa unei strategii salariale coerente a permis sindicatelor sa aiba solicitari excesive.
Guvernul si-a propus, prin programul de convergenta, adoptarea monedei euro in 2014, insa Romania trebuie sa indeplineasca pana in 2012 o serie de conditii legate de inflatie, dobanzi, deficit bugetar, datorie publica si curs de schimb.
El i-a criticat pe liberali, precizand ca au lasat Romania cu cel mai mare deficit din ultimii 20 de ani si de aceea avem in prezent cea mai mare inflatie dintre statele membre ale UE.
El a precizat ca prognozele macroeconomice care stau la baza rectificarii bugetare prevad o valoare a produsului intern brut, pentru acest an, de 497,3 miliarde lei (fata de 531,3 miliarde lei in estimarea anterioara), care corespunde unei contractii a economiei cu 8,46%, si o inflatie la final de an de 4,3%, nivel situat in interiorul tintei BNR, de 3,5% plus sau minus 1 punct procentual.
Acum insa trebuie sa privim lucrurile asa cum ele sunt, o crestere de TVA destul de puternica care va eroda veniturile pensionarilor in opinia mea mai mult decat daca se aplica o masura temporara, este cresterea preturilor care este de minim 5%, o inflatie care va creste", a explicat Basescu.
Atunci vom avea si pensii taiate, si TVA marit la 24%, care va produce efecte nocive, de la inflatie pana la scaderea puterii de cumparare a romanilor.
"Daca noi puteam sa majoram salariile si pensiile, o faceam, insa am fi avut o inflatie de pana la 5% si am fi intrat in incapacitate de plata", a spus Videanu la B1 TV.
cu indicele de inflatie. Plata sumelor catre bugetul de pensii se face fie intr-o singura transa, fie esalonat, "dar nu mai tarziu de data de 31 decembrie 2010".
e clar ca pensionarii au fost puternic afectati de inflatie si de cresterea preturilor la alimente.
• Putem sa facem reforme si restructurari dar nu cosmetizari, ci reforme dure sau sa facem inflatie si sa tiparim moneda.
scaderea produsului intern brut, a valorii productiei industriale si a celei agricole si o inflatie galopanta care a depasit si 300%.
scaderea produsului intern brut, a valorii productiei industriale si a celei agricole si o inflatie galopanta care a depasit si 300%.
In sfarsit, o sa ne intoarcem la vremurile frumoase cand aveam inflatie mare si nu stiu cata vreme o sa mai poata Banca Nationala sa tina cursul in frau.
Daca, acum, Isarescu spune 4%, inseamna ca vom avea o inflatie aproape dubla la sfarsitul anului. Pana si Blaga l-a avertizat pe Boc:
Banca Nationala a revizuit saptamana trecuta prognoza de inflatie pentru acest an, de la 3,6% la 5,1%, dar nu a luat in calcul si posibilele cresteri de preturi administrate, pe motiv ca nu exista un calendar cert in aceasta privinta.
energia si gazele • Pentru a putea avea pretentia ca BNR sa isi atinga obiectivul de inflatie, e nevoie de un calendar clar • E nevoie de o dezbatere rapida pentru a se vedea cum se face aceasta liberalizare • Trebuie sa decidem si sa comunicam acest program si partenerilor europeni • Abordarea mea este ca nu trebuie sa guvernam pentru Europa.
google-analytics.com