Asa cum amintea purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Liviu Ciuca, conservatorii se intalnesc astazi pentru a face analiza rezultatelor de la alegerile locale si pentru a stabili calendarul de activitati pentru perioada urmatoare.

Deputatul a precizat ca prioritatea conservatorilor o reprezinta in continuare pensionarii si a subliniat ca Partidul Conservator va face toate demersurile pentru ca Parlamentul sa adopte o serie de initiative legislative propuse de parlamentarii conservatori in sprijinul pensionarilor.

Totodata Ciuca a declarat ca, impreuna cu colegii de alianta de la PSD, doreste sa gaseasca o formula de calcul al pensiilor care sa fie indexate periodic cu indicele de inflatie. Conservatorii mai spun ca prioritatile Aliantei PSD-PC sunt constituirea consiliilor de conducere in teritoriu si stabilirea calendarului legislativ pe cele doua saptamani care au mai ramas din aceasta sesiune parlamentara.

Alte doua prioritati imediate ale aliantei proaspat constituite sunt reprezentate de negocierile din teritoriu pentru ocuparea functiilor de vicepresedinti de consilii judetene si viceprimari, dar si desemnarea colegiilor uninominale si nominalizarea candidatilor PSD si PC in aceste colegii.

Mai mult decat atat, oferta de guvernare comuna a celor doua partide va fi dezbatuta la Consiliul National comun din 11 iulie, aceasta fiind mai apoi data spre dezbatere publica.