Persoanele de varsta a treia sunt categoria cu cea mai importanta rata de progres in ceea ce priveste utilizarea internetului, acestea reprezentand viitorul mediului on line, arata un studiu prezentat la Madrid, in cadrul congresului World Wide Web, informeaza AFP.
Potrivit studiului Pew Internet American Life Project, 45% din americanii cu varste intre 70 si 75 de ani au utilizat internetul anul trecut, fata de doar 26%, cu trei ani in urma. Specialistii estimeaza ca, la categoria de varsta 76 de ani, proportia utilizatorilor de internet a crescut de la 17% la 27%, intre 2005 si 2008. In Marea Britanie, populatia in varsta urmeaza aceeasi tendinta. Studiul mai arata ca varstnicii folosesc internetul in aceleasi scopuri ca si restul utilizatorilor, respectiv pentru a comunica, pentru a se informa, pentru a face cumparaturi sau ca sa-si verifice contul bancar. Activitatea cea mai folosita de utilizatorii de peste 64 de ani este trimiterea de e-mail-uri. In privinta socializarii pe internet, prin intermediul retelelor de profil, persoanele in varsta sunt in continuare rezervate fata de aceasta activitate.
Potrivit expertilor, site-urile web ar putea deveni mai atractive pentru cei in varsta prin cresterea fontului caracterelor si prin accentuarea contrastelor.
Numarul utilizatorilor de internet a depasit recent un miliard de persoane, potrivit societatii de contabilizare a internetului comScore.