Dupa ce recent, Steve Ballmer, CEO al concernului din Redmont, a afirmat ca vanzarile Windows Vista nu sunt satisfacatoare, Bill Gates spune ca este multumit de parcursul noului sistem de operare de la lansare pana acum.

Ballmer da vina pe rata mare a pirateriei la nivel mondial pentru startul lent al Windows Vista. Se presupune ca 33% din aplicatiile Microsoft instalate pe calcualtoarele din intraga luma nu dispun de licenta, aducand astfel prejudicii companiei. Ballmer crede ca Microsoft ar trebui sa-si indrepte atentia spre ameliorarea ratei pirateriei pentru ca Windows Vista sa ajunga la volumul de vanzari asteptat de companie.

Pe de alta parte, Gates considera ca Vista are cerere pe piata si ca integratorii de sisteme au cunoscut o crestere a vanzarilor datorate sistemului lor de operare. Cele spuse de Gates pot fi privite si ca o ameliorare a declaratiilor agresive de acum doua zile ale lui Ballmer. Astfel, fiecare dintre noi poate crede ce vrea, insa numai unul dintre conducatorii Microsoft are dreptate. Daca ar fi sa luam in calcul si cele spuse de Traian Basescu la conferinta de presa de la lansarea Vista in Romania, cum ca succesul tarii noastre in domeniul IT sta in piratarea programelor, am putea sa ii dam dreptate CEO-ului Microsoft.