Organizatorii au anunțat ora meciului dintre Simona Halep si Serena Williams, considerata de specialisti drept adevarata finala a competiției de la Melbourne.
Meciul din Simona Halep, locul I WTA, si Serena Williams, locul 16 WTA, se va disputa, luni, de la ora 10.00, in optimile de finala la Australian Open.
Meciul dintre Halep si Williams va fi primul din sesiunea de seara de pe arena Rod Laver. Aceasta va fi a zecea lor partida directa (8-1 pentru Williams), prima de cand Serena a devenit mama.
Pregatirea meciului cu Serena Williams a inceput pentru Simona la cateva minute dupa victoria obținuta n turul trei, contra surorii ei, Venus (scor 6-2, 6-3). La conferința de presa ce a urmat acelui meci, Halep a deconspirat tactica pe care o va aborda in meciul cu mezina familiei Williams: Am batut-o doar o data in viata, asa ca nu pot spune prea mult despre acest meci. Doar ca va fi o uriasa provocare pentru mine. Este intotdeauna extraordinar sa joc impotriva Serenei deoarece de fiecare data trebuie sa invat ceva din meci. Trebuie sa fiu inteligenta, agresiva, trebuie sa o misc si sa dau totul. Nu o sa ma gandesc foarte mult la asta, pentru ca nu e nimic de gandit in mod special, doar sa merg acolo sa joc natural si cu incredere. Am jucat de multe ori impotriva ei, am avut meciuri dificile impreuna, asa ca o sa fie doar un alt meci urias pentru mine. Nu voi pune presiune pe mine. Este o buna ocazie de a juca cel mai bun tenis si de a ma simti bine pe teren, a declarat Halep, care a castigat doar una dintre cele 9 confruntari anterioare cu Serena.
Partida este una pe care toți fanii tenisului au asteptat-o inca de la tragerea la sorți. Iar organizatorii au simțit acest lucru si au programat-o in deschiderea sesiunii de seara, pe arena Rod Laver, cea mai importanta a complexului. Meciul va incepe de la ora 10.00, ora Romaniei, si va fi transmis in direct la Eurosport.
Inaintea acestei partide, Simona a primit o veste buna. Ieri, ea a scapat de una dintre principalele urmaritoare in ocuparea primului loc, Angelique Kerber. Aceasta a dost invinsa in optimi, cu 6-0, 6-2, de americanca Danielle Collins. Acum, pe urmele romancei au ramas doar cinci jucatoare.