Un tanar din Craiova este cercetat pentru vatamare corporala din culpa dupa ce, ieri dupa-amiaza, a spulberat cu masina pe care o conducea cateva persoane care se aflau pe refugiul statiei de tramvai de pe strada Calea Severinului din Craiova. Dupa producerea accidentului, soferul si-a abandonat Mercedesul si a fugit.
Potrivit politistilor de la Rutiera, Dumitru Preda, de 23 de ani, din Craiova, care conducea un Mercedes inmatriculat in Marea Britanie pe strada Pelendava, la intersectia cu Calea Severinului a virat dreapta, dupa care a pierdut controlul directiei. Masina scapata de sub control a lovit cinci persoane dintre cele care se aflau pe refugiul din statia de tramvai, dupa care a intrat intr-un VW Jetta care era oprit la semafor, pe sensul celalalt de mers. Imediat dupa producerea accidentului rutier, atat soferul Mercedesului, cat si pasagerii acestuia au coborat din masina si au fugit.
La locul accidentului au venit mai multe ambulante, care au preluat si transportat la Spitalul de Urgenta Craiova persoanele lovite de Mercedesul condus de Preda. Acestea sunt: Gheorghita Nica, de 61 de ani, din comuna Cetate, Silvia M., de 16 ani, Ana Licut, de 56 de ani, Marius Radut, de 33 de ani, si Costinel T., de 16 ani. Medicii Spitalului de Urgenta Craiova au constatat ca cel mai grav a fost ranita Gheorghita Nica, aceasta alegande-se cu un picior rupt in urma accidentului. Celelalte victime au suferit leziuni usoare, care nu le-au pus viata in pericol. De asemenea, soferul autoturismului VW Jetta a scapat fara nici o zgarietura.
Accident surprins de camerele de supraveghere

Dupa mai bine de o ora de la producerea accidentului, la sediul Biroului Rutier de pe strada Campia Islaz din Craiova s-a prezentat Dumitru Preda, care a declarat ca el a fost la volanul Mercedesului, dar si ca a fugit pentru ca i-a fost frica sa nu fie agresat de trecatori. Ofiterii Biroului Rutier Craiova au stabilit ca soferul a pierdut controlul directiei si a provocat accidentul rutier din cauza vitezei excesive cu care circula. Dumitru Preda, posesor de permis de conducere din anul 2009, a fost testat cu aparatul etilotest, care a aratat ca nu a baut inainte de a se urca la volan. Politistii doljeni au mai precizat ca pe numele acestuia a si fost intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.
Camera de supraveghere a traficului instalata in intersectia strazilor Calea Severinului si Pelendava a surprins accidentul rutier. Pe imagini se vede clar cum soferul a pierdut controlul directiei dupa ce a virat dreapta, dupa care a trecut peste refugiul din statia de tramvai, lovind in plin mai multe persoane.