Pedro Mingote continua sa fie numarul unu in poarta pandurilor. Tinerii David Lazar si Adrian Horvat nu-i pun, inca, lusitanului in pericol postul de titular.
Petre Grigoras va incepe echipa tot cu Pedro Mingote si in 2012. Lusitanul de 31 de ani nu are parte de concurenta adevarata intre buturile gorjenilor, tinerii David Lazar si Adrian Horvat fiind "necopti" pentru prima liga. Lazar a inceput sezonul titular, dar nu a rezistat decat trei etape in poarta, in timp ce Horvat nu a debutat inca in Liga 1. Mingote afirma ca si colegii sai pot evolua oricand. "Concurenta e buna tot timpul. Sa te tina tot timpul in priza si daca se intampla ceva si ei trebuie sa fie pregatiti sa joace. Au aratat ca au bune calitati si sunt pregatiti sa apere", a replicat Mingote. Lusitanul, unul dintre cei mai vechi panduri, acuza mereu duritatea pregatirii de iarna, avand nevoie de repaus pentru a-si proteja tendoanele. In primul stagiu a aparat foarte putin, fiind menajat, dar in cel de-al doilea si-a revenit. "Pregatirea de iarna e grea tot timpul, pentru ca este bazata pe pregatirea fizica, este foarte lunga si foarte grea si din punct de vedere psihic. Va fi si mai greu acum ca se amana campionatul pentru ca mai venim zece zile in Antalya. Ne place sa stam impreuna, dar dupa un timp toti sunt nervosi, se supara din orice. E bine sa mergem si acasa, sa ne mai relaxam", a spus Mingote.
Portarul pandurilor nu-si face probleme in privinta rezultatelor slabe din amicale si nici a plecarilor de jucatori din aceasta iarna, avand incredere in lotul existent. "Incepem sa intram in ritmul de competitie. S-a vazut in ultimul meci. Am incredere ca o sa intram bine in campionat si o sa castigam multe puncte. Nu consider o pierdere ca au plecat cei trei, Chiriches, Vranjes si Stromajer. Sa ne gandim la ce avem, la ce jucatori sunt in lot. Tineri sau mai in varsta toti au dreptul la o sansa de care trebuie sa profite. Cine stie daca nu apar mai multe revelatii?", a spus, optimist, Pedro Mingote.
Acesta s-a apropiat foarte mult, in Antalya, de tinerii Roberto Dumitru si Daniel Unguru ajutandu-i sa se integreze in lotul echipei mari. "Poate nici nu credeau ca ajung aici asa de repede. Poate inteleg mai mult tranzitia asta de la copii la echipa mare si incerc sa-i ajut sa treaca peste asta", explica Mingote apropierea de cei mici.

Grigoras: Nu-i problema daca mai plecam de acasa

Liga si Federatia vor decide astazi amanarea cu o saptamana a reluarii campionatului, astfel ca majoritatea echipelor de Liga 1 si-au prelungit sederile in Antalya sau au programat alte stagii. Pandurii Targu Jiu a revenit in tara pentru cateva zile, iar luni va pleca din nou in Turcia pentru stagiul trei. Din cauza terenurilor impracticabile, gorjenii nu vor face nici un antrenament in Romania. "Cred ca am facut un program destul de bun, in sensul ca nu am stat mai mult de 12 zile departe de casa. Am facut o pauza de cinci zile si iar i-am adus. Din pacate, terenurile si vremea din tara nu ne ajuta sa ramanem la doar doua cantonamente, asa cum ne-am propus. Se amana campionatul si vom mai veni pentru o saptamana. Nu o sa fie acum nici un fel de problema daca mai plecam cateva zile de acasa, sunt convins ca nu se va da peste cap programul nostru si al nici unei echipe. Nu la asta trebuie sa ne gandim, ci la alte aspecte", a declarat Petre Grigoras.