Realitatea.net informeaza ca 4 senatori isi vor anunta in plenul Senatului de luni 5 martie 2012 demisia din PDL si trecerea la USL
Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat, pentru REALITATEA.NET, ca 4 parlamentari ai PDL si-au negociat intrarea in PSD. Cei patru ar urma sa-si anunte demisia din PDL in urmatoarea sedinta de plen a Senatului. Liderul deputatilor PDL neaga insa scenariul.
"De o saptamana, cei patru parlamentari din diverse regiuni ale tarii discuta cu noi pentru inscrierea in PSD", a spus Chelaru, adaugand ca nu are garantia ca toti cei patru vor parasi partidul de guvernamant. Senatorul social-democrat nu a dorit sa dea mai multe detalii despre viitorii posibili colegi de partid.
La inceputul sesiunii parlamentare, alti doi senatori PDL si-au anuntat demisiile din partid: Iulian Urban si Mircea Banias. In timp ce Banias a trecut de partea opozitiei, inscriindu-se in PC, Iulian Urban a ramas senator independent afiliat grupului PDL si a anuntat ca va sustine in continuare initiativele democrat-liberalilor.
In replica, liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, pare sceptic in fata declaratiilor lui Chelaru. "In ultima sedinta de Birou Permanent, domnul Ilie Sarbu a lansat o alta bomba care s-a lasat cu un fasait, pentru ca cei doi senatori de la putere, unul de la PDL si unul de la UNPR, care ar fi urmat sa treaca la USL, reactia lor la aceasta stire a fost sa izbucneasca in ras. Ei sunt si acum in grupurile noastre parlamentare. E o tactica practica de a lansa astfel de zvonuri, mai ales la inceputul sesiunii parlamentare, zvonuri care nu sunt niciodata confirmate", a declarat pentru REALITATEA.NET, Radulescu.