Parlamentarii se apuca, in sfarsit, si de dezbaterea proiectelor de lege necesare integrarii. Senatorii vor incepe ziua de azi cu discutarea legilor prioritare pentru integrarea europeana, dar si proiectele de lege care constituie prioritati legislative ale Guvernului. Ieri, propunerea pentru aceasta ordine de zi nu a venit, asa cum era de asteptat, din partea Coalitiei, ci din partea unui pesedist, Ion Solcanu.
Solcanu a invocat in sprijinul cererii sale faptul ca exista 62 de rapoarte ale comisiilor de specialitate pentru proiecte de lege necesare integrarii in Uniunea Europeana si care constituie prioritati legislative pentru Executiv.
El a mai spus ca senatorii vor trebui sa ia in discutie si un numar mare de proiecte de lege care au termen de adoptare sfarsitul lui septembrie si care ar putea sa fie adoptate tacit si sa fie transmise Camerei Deputatilor fara a fi discutate in plenul Senatului.
„Noi suntem cantonati de zile intregi pe dezbaterea Regulamentului, care nu este o prioritate pentru integrarea europeana“, a remarcat senatorul social-democrat.
Camera Deputatilor a stabilit ca abia saptamana viitoare plenul sa adopte, luni si marti dimineata, legile prioritare pentru procesul de integrare europeana. Deputatii vor lucra, ca si in aceasta saptamana, cu program prelungit, dar doar pana la ora 20.00. Liderul grupului PD, Cristian Radulescu, crede ca Regulamentul Camerei va fi adoptat in aceasta saptamana si ca programul de saptamana viitoare a fost stabilit ca masura de prevedere. „Daca terminam cu Regulamentul pana atunci, continuam cu legile integrarii“, a spus Radulescu.