AGERPRES informeaza: Sedinta plenului Senatului a fost suspendata luni din lipsa cvorumului

Sedinta plenului Senatului de luni a fost suspendata din nou din lipsa cvorumului, in urma apelului nominal constatandu-se ca sunt prezenti in sala doar 63 de senatori ai Puterii.
Senatorii Opozitiei au participat doar la prima parte a sedintei plenului, dedicata declaratiilor politice, parasind apoi sala. Chestorul democrat-liberal al Senatului, Radu Berceanu, a comentat lipsa din sala a senatorilor Opozitiei, afirmand ca acestia "stralucesc prin absenta". "Eu inteleg ca trebuie tras un semnal de alarma si ca trebuie atrasa atentia asupra unor lucruri, dar ideea de a continua pe linia boicotarii lucrarilor sau a absentarii de la lucrarile Senatului mi se pare o idee care darama, in sfarsit, chiar principiile pe care ei (reprezentantii Opozitiei - n.r.) le-au cerut. Daca va aduceti aminte, cu vreo patru zile inainte de inceperea sesiunii normale a Parlamentului au cerut sesiune parlamentara extraordinara, cu motivarea ca dialogul trebuie sa aiba loc in Parlament, si nu in strada si s-a facut sesiune extraordinara. Acum cand a inceput sesiunea normala, nu mai vin, probabil dintr-o logica ce mie imi scapa, fiindca daca dialogul trebuie sa aiba loc in Parlament, atunci trebuie sa vina, mai ales ca au o forta parlamentara asemanatoare cu cea a Puterii. Chiar daca vor sa blocheze ceva, o pot face in Parlament, prin prestatia in Parlament, si nu prin absenta. Adica stralucesc prin absenta", a declarat Berceanu.
Intrebat daca senatorii Puterii il iau in calcul pentru obtinerea cvorumului necesar si pe senatorul independent Mircea Geoana, democrat-liberalul a replicat: "Am putea, dar nu stiu pe cine conteaza Mircea Geoana".
Liderul grupului parlamentar al PDL, Cristian Radulescu, a sustinut, in ceea ce priveste prezenta senatorilor din coalitia de guvernare, ca a lipsit cate un senator de la fiecare grup - PDL, UDMR si grupul progresist. "Este pacat de efortul facut de ceilalti, care vin din zone inzapezite. Unii au stat pe aeroport inca de dimineata. Este pacat ca reprezentantii Opozitiei arunca in derizoriu functia Parlamentului, ca si colegii care au venit pentru a face fata fisei postului. A fost prezent in sala ministrul de Interne, Gabriel Berca, precum si fostii ministri de pana acum zece zile - Ariton, Igas, Boagiu. Am avut un singur absent de grup, dar inca o data a contat in ecuatie faptul ca Opozitia a boicotat lucrarile", a explicat Radulescu.