Ludovic Orban a afirmat miercuri ca nu intentioneaza sa demisioneze in urma implicarii in accidentul de circulatie produs duminica. Ministrul Transporturilor a ramas fara permis de conducere pentru 30 de zile si a fost sanctionat cu cinci puncte amenda, pentru ca a declarat accidentul cu cinci ore intarziere fata de limita legala de 24 ore. Ulterior, el a negat ca ar fi intentionat sa musamalizeze cazul, prevalandu-se de functia de ministru.
"Sunt om si greseala este omeneasca. Nu am fost tentat sa opresc retinerea permisului sau sa fac interventii, nici macar la ministrul de Interne. Victima am fost eu si nu sunt de acord sa fiu supus unui linsaj mediatic pentru un fapt banal", a spus Orban. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a solicitat, marti, declinarea de indata a dosarului de la Politia Capitalei privind acest caz, iar o echipa a Corpului de control al Ministerului Internelor verifica modul in care politistii de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei au reactionat la solicitarea primita prin numarul unic de urgenta 112, in urma accidentului rutier.
Ministrul liberal sustine ca a abordat subiectul accidentului intr-o discutie purtata miercuri cu premierul Calin Popescu Tariceanu dar ca nu s-a pus problema unei demisii si ca oricum nu intentioneaza sa renunte la conducerea Ministerului Transporturilor, in urma acestui incident.